Sport

România – Andorra 4-0, în etapa 8 din preliminariile EURO 2024. „Tricolorii”, lideri în Grupa I

România a câștigat duelul cu Andorra, scor 4-0, în etapa a 8-a din preliminariile Euro 2024. „Tricolorii” au urcat pe primul loc în Grupa I.
15.10.2023 | 23:42
Romania  Andorra 40 in etapa 8 din preliminariile EURO 2024 Tricolorii lideri in Grupa I
România a câștigat cu Andorra, scor 4-0, în preliminariile Euro 2024. Foto: FANATIK.
ADVERTISEMENT
15-10-2023
17:32

România - Andorra 4-0 (Stanciu 23, Hagi 29, pen. Marin 44, Coman 50)

Vezi toate fazele video importante aici. 

FINAL DE MECI. România a obținut cea mai clară victorie din actuala campanie de calificare la Euro 2024. „Tricolorii” au câștigat, scor 4-0 cu Andorra, în etapa a 8-a din preliminariile Euro 2024. Cel puțin temporar, naționala lui Edi Iordănescu a urcat pe prima poziție în Grupa I. 

Clasament

Min. 89: Jucătorii României au construit excelent. La capătul fazei s-a aflat Valentin Mihăilă care a înscris, însă golul a fost anulat pentru un ofsaid în construcția fazei la Denis Alibec. 

Min. 88: Mihăilă șutează de la distanță. Mingea se duce pe centrul porții și este reținută de portarul Andorrei. 

Min. 78: Adrian Rus a trimis mingea în poartă, însă golul a fost anulat pentru un fault la portar al lui Burcă. 

Min. 50: GOOL România! Florinel Coman pătrunde excelent în careu și îl învinge pe Alvarez cu un șut violent sub bara transversală. Este primul gol al lui Coman la națională. 

Min. 44: GOOL România! Marc Garcia l-a faultat oribil în careu pe Ianis Hagi, iar arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri. Răzvan Marin a fructificat de la punctul cu var cu un șut în forță.

Min. 29: GOOL România! Nicușor Bancu îi pasează lui Ianis Hagi la marginea careului. Fotbalistul lui Alaves preia cu pieptul și înscrie cu piciorul stâng. 

Min. 23: GOOL România! Nicolae Stanciu execută perfect o lovitură liberă. Căpitanul naționalei României trimite direct în vinclu dintr-o poziție dificilă. 

Min. 20: Moruțan centrează în careu de la colțul terenului. Mingea este deviată de Ianis Hagi până la Radu Drăgușin, însă fundașul Andorrei este primul la minge. 

Min. 14: Florinel Coman îi pasează excelent lui Daniel Bîrligea în careu. Atacantul CFR-ului preia foarte bine pe piept și șutează în forță. Mingea este respinsă de portarul advers. 

Min. 11: Florinel Coman urcă în banda stângă, însă centrarea se duce departe de locul în care aștepta Daniel Bîrligea. 

Min. 1: Partida de pe Arena Națională a început! Cu o victorie, România poate urca pe primul loc în Grupa I. 

România: Moldovan – Sorescu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R. Marin, Stanciu – Moruțan, I. Hagi, Coman – Bîrligea. Rezerve: Niță, Târnovanu – Rațiu, Rus, Screciu, M. Marin, Alibec, Cicâldău, Drăguș, Mihăilă, Man, Borza. Selecționer: Edi Iordănescu

Andorra: Alvarez – San Nicolas, Vales, Llovera, Rubio – Cervos, Rebes, Vales, Garcia – Sanchez, Vieira. Rezerve: Bernat, de Pablos, Fernandez, A. Gomes, J. Gomes, Jordi Alaez, Pomares, Pujol, J. Rubio, Vieitez, Viladot, Xisco Pires. Selecționer: Koldo Alvarez 

Meciul România – Andorra are loc duminică, 15 octombrie, cu începere de la ora 21:45, în cadrul etapei a 8-a din grupa I a preliminariilor EURO 2024. La naționala României este foarte multă tensiune după ce în etapa precedentă, la Budapesta, pe teren neutru și fără spectatori nu s-a reușit decât un scor de 0-0 în compania Belarusului, o echipă fără nici o șansă la calificare, rezultat care pune acum în mare pericol șansele noastre de a prinde unul dintre primele două locuri din grupă, pentru a merge la turneul final din Germania.

Unde se joacă meciul România – Andorra

Întâlnirea România – Andorra se dispută duminică, 15 octombrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională din Capitală, în etapa a 8-a din grupa I a preliminariilor EURO 2024. Va fi un meci cu totul special din punctul de vedere al prezenței suporterilor în tribune. Aceștia vor fi, se estimează că în jur de minim 20.000, dar vor proveni din rândul copiiilor, la fiecare grup de 20-30 de copii fiind obligatorue prezența unui adult însoțitor.

ADVERTISEMENT

Acest lucru se petrece urmare a faptului că la jocul precedent, care a avut loc tot pe acest stadion, contra Kosovo, partida a fost întreruptă timp de mai bine de 30 de minutre ca urmare a afișării de către așa zișii fani din facțiunea Uniți sub tricolor a unor bannere pro Serbia. România a fost sancționată de UEFA cu suspendare a terenului pe o etapă, dar permite ca în cazul în care spectatrorii sunt copii accesul acestora în tribune.

Cine transmite la TV partida Ronânia – Andorra

Partida România – Andorra se joacă duminică, 15 octombrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională din Capitală, în etapa a 8-a din grupa I a preliminariilor EURO 2024 și va  fi transmisă în direct și în exclusivitate pe postul PRIMA TV, conform convenției dintre Prima TV și Antena 1, deținătoarele drepturilor de difuzare ale jocurilor echipei naționale. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La București duminică, 15 octombrie, parcă avem mai degrabă un sfârșit de vară în timpul zilei, cu un cer senin pe tot parcursul zilei și o maximă de 27 de grade. Evident, la ora meciului temperatura va scădea simțitor, dar tot vor fi în jur de 17-18 grade. Arbiitrul meciului este estonianul Kristo Tohver, 42 de ani, care nu a mai condus niciodată o partidă a vreunei naționale a României.

Ce jucători lipsesc din confruntarea România – Andorra

Selecționerul Edi Iorfdănescu este sub mare presiune după remiza cu Belarus. I s-a reproșat faptul că nu a fost capabil să îi mobilizeze pe jucători să aibă o altă atituidine pe teren cu Bealrus, părerea unanimă fiind că tricolorii au jucat fără determinare, fără acea atitudine de luptă, probabil crezând că golul victoriei va veni de la sinr, ceea ce nu s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

La partida cu Andorra, pe lângă absențele avute de la bun început (Chiricheș, Manea, Pușcaș suspendat, Camora) se adaugă acum forfait-ul lui Darius Olariu, jucător pe care Iordănescu intenționa să îl trimită în teren din primul minut. Valentin Mihăilă acuză și el unele probleme muscuiare iar în afara lotului au rămas Olaru, Racovițan și Louis Munteanu, ultimul trimis de urgență la tineret pentru meciul cu Finlanda.

Cote la pariuri la jocul România – Andorra

Tricolorii au ratat o mare șansă, nereușind să învingă Belarus, de a trece provizoriu pe locul 1 în grupa I a preliminariilor EURO 2024 ca urmare a faptului că partidele Israelului cu Elveția și în Kosovo au fost amânate dar pentru casele de pariuri acesta e un meci fără istoric. România are cotă de 1,10 la victorie și de 1,40 la handicap de un gol, adică victorie de la 2-0 în sus.

ADVERTISEMENT

Andorra nu este nume nou pe lista adversarelor României. Dimpotrivă, acesta va fi al șaselea meci direct, după 2-0 la ei în actualele preliminartii și victorii clare, fără drept de apel, în preliminariile CM 2006 și 2014, dar Andorra a reușit să ne marcheze o dată, la 1-5 la ei acasă în 2004.

ADVERTISEMENT
2,17 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru pronosticul „total goluri prima repriză: peste 1,5” la meciul România - Andorra