Sport

Ianis Hagi, prima reacție publică după neconvocarea la echipa națională: „Mereu alături!”

Absența lui Ianis Hagi la prima acțiune a echipei naționale în preliminariile Euro 2024 a declanșat o polemică aprinsă. Acum a venit și prima reacție a jucătorului.
23.03.2023 | 23:00
Ianis Hagi prima reactie publica dupa neconvocarea la echipa nationala Mereu alaturi
Ianis Hagi a avut prima reacție după neconvocarea la echipa națională. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

Selecționata României debutează în preliminariile Euro 2024 cu o dublă contra Andorrei și Belarusului. O acțiune pentru care selecționerul Edi Iordănescu a decis să nu-l convoace pe Ianis Hagi.

Ianis Hagi, primul mesaj pe rețelele sociale după neconvocarea la națională

În momentul în care Edi Iordănescu a anunțat lista preliminară pentru debutul preliminariilor Euro 2024, Gheorghe Hagi a răbufnit, criticându-l dur pe selecționer pentru că pe aceasta nu se afla și fiul său, Ianis.

ADVERTISEMENT

S-a declanșat ulterior o polemică aprinsă pe această temă. Cu opinii pro și contra legate de cât de oportună era prezența jucătorului lui Rangers la această acțiune, în condițiile în care nu și-a regăsit încă forma de joc după ce a lipsit, din pricina unei accidentări, mai bine de un an.

Dar și, pe de altă parte, referitoare la modul în care Edi Iordănescu a gestionat situația. Selecționerului reproșându-i-se inclusiv faptul că nu i-ar fi comunicat jucătorului ce decizie a luat în ceea ce-l privește.

ADVERTISEMENT

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a dezmințit însă lucrurile în această privință. Și, mai mult, în exclusivitate pentru FANATIK, a precizat că nu există vreun conflict între selecționer și Ianis. Iar jucătorul va avea un rol important la următoarele acțiuni.

”S-a rezolvat de la sine. Selecționerul a avut o conversație cu Ianis pe 4 martie, când au fost convocările preliminare. S-au pus de acord asupra unor lucruri și apoi au mai vorbit. Deci această comunicare a mai avut loc între el și Ianis.

ADVERTISEMENT

Logica lucrurilor o văd așa. În vară, Ianis va fi un pion foarte important pentru următoarele două meciuri. Eu cred că va juca la Rangers până atunci.

Pentru că din ce observ eu care e reacția clubului de acolo, ei își fac un plan pentru viitor împreună cu Ianis pion principal în echipa aia. Să dea Dumnezeu ca Ianis să aibă sănătate, pentru că în rest le are pe toate”, a spus Stoichiță.

ADVERTISEMENT

Iar vorbele sale au fost confirmate de Ianis. Care, astăzi, cu două zile înaintea debutului ”tricolorilor”, a postat un mesaj de susținere pentru naționala României. ”Mereu alături de echipa națională. Hai, România!”, a scris acesta pe rețelele sociale.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ianis Hagi (@ianishagi)


  • 2,95 este COTA EXCLUSIVĂ FORTUNA pentru pronosticul „peste 3,5 goluri marcate” la meciul Andorra – România.

ADVERTISEMENT