News

Ideea strălucită care i-a adus unui gălăţean un succes uriaş în afaceri. Acum produsele sale sunt la mare căutare şi în Europa

Ajutat de fiica sa, un gălăţean a dat lovitura după ce a valorificat inteligent un teren agricol de 5.000 de metri pătraţi.
29.07.2023 | 17:59
Ideea stralucita care ia adus unui galatean un succes urias in afaceri Acum produsele sale sunt la mare cautare si in Europa
Plantaţia de ceai a familiei Lupoae
ADVERTISEMENT

Investiţiile, priceperea şi pasiunea pe care un gălăţean le-a investit cu râvnă într-o afacere în care mulţi nu credeau l-au dus pe acesta în situaţia de culege dulcile roade ale succesului. Pe lângă bani, Dumitru Lupoae are şi satisfacţia că face un lucru prin care îşi ajută semenii.

Familia Lupoae cultivă şase sortimente de ceai

Afacerea nu are o vechime foarte mare, doar puţin mai mult de trei ani, şi a început după ce Dumtru a achiziţionat un teren de 5.000 de metri pătraţi în apropierea municipiului Galaţi.

ADVERTISEMENT

Ideea i-a venit după ce a cunoscut un cercetător de la Institutul de Cercetare-Dezvoltare din Buzău şi pe respectivul teren a decis să cultive şase sortimente de ceai: salvie, muşeţel, isop, melissa, lophantus anisatus și mursalski chai.

“Nebunia cu ceaiul a început după ce am achiziţionat acest teren şi mă durea sufletul că nu aveam nicio idee pentru a-l valorifica”, a declarat Dumitru Lupoae, în emisiunea Agricool, de la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Acesta se ocupă de afacere alături de fiica sa, Florentina. „Am făcut constant analize microbiologice la aceste plante pentru a ști cu siguranță că sunt în regulă pentru consumul public. Plantele nu sunt tratate cu absolut nimic”, declara Florentina Lupoae pentru adevarul.ro, certificând că produsele comercializate sunt sută la sută naturale.

O cutie cu 20 de pliculeţe de ceai costă 49 de lei, iar preţul unei cutii cu 60 de plicuri de ceai ajunge la 110 lei. Cei mai mulți clienți sunt persoane fizice, dar există contracte cu distribuitori care livrează ceaiurile către hoteluri şi restaurante.

ADVERTISEMENT

Încăntaţi de succesul dobândit şi de faptul că produsele lor se bucură de apreciere şi la nivel internaţional, cei din familia Lupoae intenţionează să înfiinţeze o plantaţie şi la Albeşti, în nordul judeţului Galaţi.

„Este un produs de nișă și ne orientăm către acei consumatori care apreciază ceea ce este bun, ceea ce este de calitate.

ADVERTISEMENT

Ceaiurile noastre sunt înregistrate la Ministerul Sănătății ca suplimente alimentare, cu excepția Lophantus Anisatus și Mursalski Chai, care sunt înregistrate ca plante medicinale”, dă asigurări Florentina Lupoae.

ADVERTISEMENT