Fotbal international

Îl mai știi pe Younes Hamza, atacantul dorit în trecut de FCSB? Cu cine a semnat! Foto

07.08.2018 | 19:04
Il mai stii pe Younes Hamza atacantul dorit in trecut de FCSB Cu cine a semnat Foto

Atacantul tunisian Younes Hamza, care în trecut a fost dorit de finanțatorul Gigi Becali la FCSB, a ajuns în Grecia. Fostul jucător de la Petrolul Ploiești a semnat cu formația Aris Salonic, nou promovată în prima ligă elenă.

Younes Hamza a fost adus în Europa de Petrolul Ploiești la începutul anului 2012. Tunisianul a jucat timp de doi ani la gruparea prahoveană, reușind să marcheze 34 de goluriu în 52 de meciuri jucate în Liga 1 Betano, înainte de a fi vândul la bulgarii de la Botev Plovdiv. El a câștigat Cupa României cu Petrolul în 2013.

Younes Hamza, atacantul dorit în trecut de FCSB, a semnat pe doi ani cu Aris Salonic

Atacantul tunisian Younes Hamza, care a fost dorit în mai mute rânduri de Gigi Becali la FCSB, a semnat, marți, un contract pe doi ani cu Aris Salonic, a anunțat site-ul oficial al grupării elene. Fotbalistul a fost prezentat oficial, el fotografiindu-se pe stadionul noii promovate în prima ligă din Grecia.

Ajuns la 32 de ani, Younes Hamza și-a început cariera în țara natală la CS Sfaxien, iar apoi a mai jucat pentru Etoile du Saleh. După ce a evoluat la Petrolul Ploiești și Botev Plovdiv, atacantul tunisian a mai îmbrăcat tricoul formațiilor Ludogoreț Razgrad, Tractor Sazi din Iran, Skoda Xanthi, Erzurumspor din Turcia și Al Ahli Doha din Qatar.

Atacantul tunisian Younes Hamza, care în trecut a fost dorit de finanțatorul Gigi Becali la FCSB, a ajuns la Aris Salonic, nou promovată în prima ligă din Grecia
Atacantul tunisian Younes Hamza, care în trecut a fost dorit de finanțatorul Gigi Becali la FCSB, a ajuns la Aris Salonic, nou promovată în prima ligă din Grecia

La echipa din Qatar, fostul petrolist a avut un salariu de aproximativ 30.000 de euro pe lună, faţă de 18.000 de euro cât câştiga la Erzurumspor. Al Ahli a plătit 150.000 de euro pentru transferul său, iar contractul era valabil până în vara anului 2019. Însă, tunisianul nu și-a dus la îndeplinire înțelegerea, deoarece a fost achiziționat de nou promovata Aris Salonic.

Younes Hamza a fost dorit de Răzvan Lucescu la PAOK Salonic

Younes Hamza a fost unul din cei mai iubiţi jucători ai Petrolului, iar la începutul acestui an spunea că visează să se întoarcă la formaţia ploieşteană. “Am numai amintiri frumoase de la Petrolul, îmi e dor să joc pe acel stadion, în faţa acelor fani, e ca o a doua casă pentru mine. Poate într-o zi voi reveni”, a spus Hamza.

Ajuns în Grecia, Younes Hamza va fi adversar cu Răzvan Lucescu, care l-a dorit la PAOK Salonic înainte de a pleca în Qatar. Cei doi au lucrat împreună la Skoda Xanthi. “Toată lumea ştie că e un antrenor foarte bun, acum are şansa de a arăta asta şi la o echipă foarte bună. E un antrenor serios, a lucrat bine la echipă. Cred că va ieşi campion”, a fost declaraţia lui Hamza.

Răzvan Lucescu a câştigat sezonul trecut Cupa Greciei cu PAOK Salonic, dar nu a putut trece peste amărăciunea ratării titlului în prima ligă din Grecia. Antrenorul român este decis să rămână la echipa patronată de Ivan Savvidis şi să-şi ia o nouă revanşă în faţa rivalilor de la AEK Atena. “Patronul a fost extrem de fericit, el este cel care a suferit cel mai tare. Bucuria pe care am trăit-o a fost mult mai mare decât ar fi fost normal, a fost ca un titlu pe care l-am câştigat alături de Cupa Greciei. Poate doar în Al II-lea Război Mondial, în Germania fascistă să se fi întâmplat ce s-a întâmplat în campionatul grec”, a declarat Răzvan Lucescu.