Fotbal international

Ilie Dumitrescu propune un prim 11 superofensiv pentru România – Norvegia. “Trebuie să mergem pe calitățile jucătorilor noștri!”

15.10.2019 | 09:12
Ilie Dumitrescu propune un prim 11 superofensiv pentru Romania  Norvegia Trebuie sa mergem pe calitatile jucatorilor nostri
ADVERTISEMENT

România primește vizita Norvegiei, azi, ora 21.45, în preliminariile Campionatului European, iar Ilie Dumitrescu propune un prim 11 superofensiv pentru duelul decisiv pentru păstrarea șanselor la locul 2 în Grupa F. Fostul mare internațional român crede că Ciprian Deac, Nicolae Stanciu și Mihai Bordeianu nu ar trebui să lipsească din echipa de start. Mai mult, Răzvan Marin ar putea să lipsească din primul 11, dar să intre Ianis Hagi.

  • Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2.78 este cota pentru 1 la meciul România – Norvegia. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu propune un prim 11 superofensiv

Eu zic că trebuie să mergem pe calitățile jucătorilor noștri. Trebuie să avem o posesie cu progresie, să nu le dăm șansa să se apropie foarte mult de careul nostru. Avem jucători să controlăm jocul. Dacă va juca cu Stanciu, lângă Bordeianu, să nu joace Răzvan Marin, iar Ianis Hagi în spatele lui Pușcaș.

Cred că asta îl frământă și pe selecționer. Să joci cu Deac pe dreapta, cred că asta este singura soluție. E nevoie de inspirație. Ai în lot jucători polivalenți. Poți să începi cu Răzvan, lângă Bordeianu, și să treci cu Stanciu mai sus. Sau poți să joci cu Stanciu lângă Bordeianu și să joci cu Deac, Ianis și Mitriță, lângă atacant. Sau poți să ai o soluție de pe bancă și să-l ții pe Ianis rezervă”, a declarat Ilie Dumitrescu la Fotbal European, de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT
Bucuria jucătorilor echipei naționale a României la meciul cu Insulele Feroe. Sursă foto: sportpictures.eu
Bucuria jucătorilor echipei naționale a României la meciul cu Insulele Feroe. Sursă foto: sportpictures.eu

De ce crede Ilie Dumitrescu că n-a impresionat Florinel Coman la meciul cu Insulele Feroe

În meciurile importante, Ianis a fost rezervă. În momentul de față ai un lot valoros și tu ca antrenor alegi. Ai jucători foarte buni la dispoziție. Până acum, Hagi a intrat foarte bine cu Spania și cu Norvegia a întors rezultatul. Acum depinde și de inspirație. Până la urmă trebuie să simtă jucătorii. E vorba de fler, inspirație și cum simți. Trebuie să faci și în funcție și de adversar.

Îl ai pe Coman. Nu a greșit cu Feroe, dar nici nu a avut o prestație foarte bună. Pentru mine, Coman nu este genul de jucător doar să-mi joace simplu și să avem posesie prelungită. Pentru mine, Coman trebuie să ia acțiuni și să apară la finalizare. A fost teama de a nu greși la acel meci, pentru că era un meci capital pentru noi”, susține Ilie Dumitrescu.

ADVERTISEMENT