Life

Iluzia optică ce dă bătăi de cap. Doar geniile găsesc perechea diferită de pahare de șampanie în imagine în mai puțin de 15 secunde

Mii de persoane, induse în eroare de o iluzie optică. Tu cât de repede de descurci să oferi răspunsul corect, fără să trișezi
03.01.2024 | 18:53
Iluzia optica ce da batai de cap Doar geniile gasesc perechea diferita de pahare de sampanie in imagine in mai putin de 15 secunde
Mii de internauți au fost puși în dilemă de această iluzie optică. Sursa foto: România TV
ADVERTISEMENT

La început de an, perspicacitatea celor pasionați de provocări este pusă la încercare. Deși abia au trecut câteva zile din noul an, în online au început să apară noi teste menite să agite internauții. De data asta, cea mai recentă provocare este în stil de sărbătoare și nu este deloc ușor de rezolvat.

Cât de repede poți să dai răspunsul corect

În ultima vreme, provocările din online care stimulează memoria sau perspicacitatea sunt din ce în ce mai mult pe placul internauților. Multe persoane rezonează cu astfel de provocări și se nasc adevărate întreceri în oferirea răspunsului corect.

ADVERTISEMENT

La început de an, sute de internauți au fost testați și puși la încercare de o imagine care a creat vâlvă în online. Inițial, testul nu pare deloc greu de trecut. Însă, pe măsură ce internauții se concentrează, lucrurile încep să se complice.

Este vorba despre o imagine în ton cu perioada care tocmai ce s-a încheiat. În spiritul sărbătorilor, internauților le-au fost prezentate o serie de pahare de șampanie. Partea cu adevărat grea abia de acum urmează.

ADVERTISEMENT

Dincolo de a găsi răspunsul corect, contează foarte mult și timpul pe care îl petreci căutând varianta bună. Provocarea presupune găsirea singurei perechi de pahare diferite din întregul șir.

iluzie pahare
Nu multe persoane reușesc să ofere răspunsul corect la această iluzie optică. Sursa foto: România TV

Iluzia optică a reușit să împartă internetul în două tabere

Majoritatea celor care au acceptat provocarea au crezut că este foarte simplu. Ei bine, realitatea a fost cu totul și cu totul alta. Sub presiunea cronometrului, foarte puține persoane sunt cele care au reușit să dea răspunsul corect.

ADVERTISEMENT

Dacă ai încercat să rezolvi problema, dar fără succes, îți spunem noi răspunsul. Singura pereche de pahare diferită din imagine este cea de pe al doilea rând, din colțul din dreapta sus.

Provocarea este destul de grea, mai ales că diferența este aproape insesizabilă. Doar cei cu spiritul observației ascuțit reușesc să ofere acest răspuns din prima. În plus, sub presiunea timpului, există tendința de a le vedea pe toate la fel.

ADVERTISEMENT

Astfel de teste au devenit din ce în ce mai populare pe platformele sociale. Chiar dacă nu există o miză propriu zisă la mijloc, internauților le place competitivitatea. Pe lângă spiritul competiției, mulți dintre ei își antrenează și mintea.

De cele mai multe ori, astfel de teste și jocuri sunt folosite pentru a determina nivelul de IQ sau nivelul logicii unei persoane. Ele pot varia și pot avea forma unor imagini de tipul celei prezentate sau chiar puzzle-uri.

ADVERTISEMENT
Tags: