Life

Iluzia optică ce dă bătăi de cap multor români. Doar geniile găsesc unde se află fantoma ascunsă în imagine în mai puțin de 10 secunde

Iluzia optică care este greu de descifrat de foarte mulți români. Numai cei cu un IQ ridicat descoperă în mai puțin de 10 secunde unde este fantoma.
28.01.2024 | 16:39
Iluzia optica ce da batai de cap multor romani Doar geniile gasesc unde se afla fantoma ascunsa in imagine in mai putin de 10 secunde
Iluzia optică care este greu de descifrat de foarte mulți români. Numai cei cu un IQ ridicat descoperă în mai puțin de 10 secunde unde este fantoma. Sursa foto: brightside.me
ADVERTISEMENT

Iluzia optică ce dă bătăi de cap multor români. Doar geniile găsesc unde se află fantoma ascunsă în imagine în mai puțin de 10 secunde. Aceste teste de inteligență au de cele mai multe ori răspunsuri evidente, dar totuși criptice.

Iluzia optică care este greu de descifrat de foarte mulți români. Numai cei cu un IQ ridicat descoperă în mai puțin de 10 secunde unde este fantoma

Iluzia optică care este greu de descifrat de foarte mulți români. Numai cei cu un IQ ridicat descoperă în mai puțin de 10 secunde unde este fantoma în imaginea în care apar mai multe persoane, atât femei, cât și bărbați.

ADVERTISEMENT

Acesta par să fie invitate la un bal care se desfășoară într-un spațiu impunător cu ferestre largi și înalte. Fotografia este una colorată tocmai pentru a distrage atenția de la lucrurile evidente, cum ar fi umbra unei fantome.

Puțină lume reușește să se concentreze și să afle unde este aceasta. Cei care dovedesc că au o minte sclipitoare nu trebuie să se focuseze prea mult pentru că vor afla răspunsul într-un timp relativ scurt. Majoritatea descoperă asta în mai puțin de 10 secunde.

ADVERTISEMENT

Ei bine, tu poți să vezi fantoma din această iluzie optică? Ea se ascunse în colțul din stânga al fotografiei, între doi femei. La prima vedere acolo este un mic spațiu care, din păcate, este trecut cu vederea de foarte multă lume.

Iluzia optică de la bal - răspuns
Iluzia optică cu fantoma ascunsă – răspuns. Sursa foto: brightside.me

Ce este IQ-ul și cum se măsoară acesta

IQ-ul reprezintă un coeficient de inteligență care are rolul de a evalua și de a delimita abilitățile și potențialul intelectual al unei persoane. Scorul realizat de fiecare om în parte nu este un număr izolat, limitat.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că scorul este modul în care rezultatele unui individ supus unui test de inteligență se compară cu cele ale altor persoane de aceeași vârstă și cu factori socio-demografici apropiați. Termenul de IQ a fost folosit pentru prima oară de psihologul William Stern, în 1912.

Denumirea vine de la conceptul german de intelligenzquotient. Experții spuneau atunci că IQ-ul este un raport între vârsta mentală și vârsta propriu zisă înmulțită cu 100. În această situație, dacă cineva cu vârsta propriu-zisă sau cronologică de 10 ani ar avea o vârstă mentală tot de 10, IQ-ul ar fi 100.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, dacă vârsta mentală ar fi mai mare decât vârsta cronologică (spre exemplu, 12 ani în loc de 10), atunci IQ-ul ar fi de 120. Inteligența are mai multe caracteristici, cum ar fi: imaginația, conștientizarea de sine, gândirea abstractă, rațională și strategică, cât și recunoașterea unor modele.

ADVERTISEMENT