Iluzia optică ce dă bătăi de cap multor români. Doar geniile găsesc unde se află fantoma ascunsă în imagine în mai puțin de 10 secunde. Aceste teste de inteligență au de cele mai multe ori răspunsuri evidente, dar totuși criptice.
Iluzia optică care este greu de descifrat de foarte mulți români. Numai cei cu un IQ ridicat descoperă în mai puțin de 10 secunde unde este fantoma în imaginea în care apar mai multe persoane, atât femei, cât și bărbați.
Acesta par să fie invitate la un bal care se desfășoară într-un spațiu impunător cu ferestre largi și înalte. Fotografia este una colorată tocmai pentru a distrage atenția de la lucrurile evidente, cum ar fi umbra unei fantome.
Puțină lume reușește să se concentreze și să afle unde este aceasta. Cei care dovedesc că au o minte sclipitoare nu trebuie să se focuseze prea mult pentru că vor afla răspunsul într-un timp relativ scurt. Majoritatea descoperă asta în mai puțin de 10 secunde.
Ei bine, tu poți să vezi fantoma din această iluzie optică? Ea se ascunse în colțul din stânga al fotografiei, între doi femei. La prima vedere acolo este un mic spațiu care, din păcate, este trecut cu vederea de foarte multă lume.
IQ-ul reprezintă un coeficient de inteligență care are rolul de a evalua și de a delimita abilitățile și potențialul intelectual al unei persoane. Scorul realizat de fiecare om în parte nu este un număr izolat, limitat.
Specialiștii spun că scorul este modul în care rezultatele unui individ supus unui test de inteligență se compară cu cele ale altor persoane de aceeași vârstă și cu factori socio-demografici apropiați. Termenul de IQ a fost folosit pentru prima oară de psihologul William Stern, în 1912.
Denumirea vine de la conceptul german de intelligenzquotient. Experții spuneau atunci că IQ-ul este un raport între vârsta mentală și vârsta propriu zisă înmulțită cu 100. În această situație, dacă cineva cu vârsta propriu-zisă sau cronologică de 10 ani ar avea o vârstă mentală tot de 10, IQ-ul ar fi 100.
Pe de altă parte, dacă vârsta mentală ar fi mai mare decât vârsta cronologică (spre exemplu, 12 ani în loc de 10), atunci IQ-ul ar fi de 120. Inteligența are mai multe caracteristici, cum ar fi: imaginația, conștientizarea de sine, gândirea abstractă, rațională și strategică, cât și recunoașterea unor modele.