Life

Iluzia optică ce dă bătăi de cap multor români. Doar geniile găsesc unde se află șarpele ascuns în imagine în mai puțin de 5 secunde

Iluzia optică ce dă bătăi de cap multor români. Crezi că poți să identifici șarpele din imagine în mai puțin de 5 secunde?
06.01.2024 | 19:00
Iluzia optica ce da batai de cap multor romani Doar geniile gasesc unde se afla sarpele ascuns in imagine in mai putin de 5 secunde
Poți găsi șarpele din imagine în mai puțin de 5 secunde? Sursa foto: BrightSide
ADVERTISEMENT

Iluzia optică ce le dă multor români bătăi de cap, deoarece e foarte greu de rezolvat. Se spune că numai geniile pot vedea, în mai puțin de cinci secunde, unde se află șarpele din imagine.

Iluzia optică ce dă bătăi de cap multor români. Poți găsi șarpele din imagine în mai puțin de 5 secunde?

Testele de inteligență reprezintă un mod creativ și distractiv de a-ți testa anumite abilități, cum ar fi atenția la detalii și perspicacitatea. Sunt multe iluzii optice care te ajută să afli diverse lucruri despre tine în funcție de cât de repede reușești să găsești răspunsul corect.

ADVERTISEMENT

Imaginea prezintă mai multe girafe în junglă, însă printre ele se află ascuns și un șarpe. Cu toate că este la vedere, e foarte greu să-l identifici încă din primele secunde.

Putem observa că toate girafele ilustrate sunt la fel, lucru ce face găsirea șarpelui mult mai dificilă decât pare. Cei care reușesc să-l găsească rapid au ochi de șoim.

ADVERTISEMENT

Se spune că doar geniile pot găsi șarpele din imagine în mai puțin de cinci secunde. Ilustrația trebuie privită cu mare atenție pentru a putea găsi răspunsul corect într-un timp atât de scurt.

În cazul în care au reușit să afli răspunsul în mai puțin de cinci secunde, atunci dai dovadă de perspicacitate și de atenție la astfel de detalii, mai ales că asemenea iluzii optice sunt foarte dificile.

ADVERTISEMENT

Care este răspunsul corect pentru iluzia optică prezentată în imagine, care le dă bătăi de cap multor români? Șarpele este undeva în stânga, ascuns printre girafe, fiind foarte greu de observat.

Iluzie optică șarpe rezolvare
Aici se află șarpele din imagine. Sursa foto: BrightSide

Cum au apărut testele de inteligență

Testele de inteligență au apărut de mai bine de un secol. Inițial, acestea erau folosite în Franța pentru a identifica elevii care aveau nevoie de un ajutor în plus la școală.

ADVERTISEMENT

Mai târziu, guvernul din SUA a folosit versiuni modificare ale acestor teste în perioada Primului Război Mondial, deoarece liderii forțelor armate știau că ar putea fi periculos ca oamenii necalificați să intre în luptă.

Astfel, aceștia au folosit teste pentru a găsi candidați calificați. Armata folosește această metodă chiar și în ziua de astăzi. În funcție de nivelul coeficientului de inteligență (IQ), oamenii au fost împărțiți în mai multe categorii.

Se consideră că geniile și adevărații conducători au IQ peste 140, iar un IQ între 131 și 140 au, în general, cercetătorii, specialiștii și managerii. Nivelul de IQ între 121 și 130 este pentru 6% din populația planetei, rezultatele fiind cu mult peste media normală.

Un IQ între 111 și 120 este un nivel puțin trecut de media normală. De asemenea, un IQ între 101 și 110 reprezintă media normală a nivelului de inteligență, în timp ce în jur de 25% din populația lumii are un nivel situat între 91 și 100.

În schimb, un IQ între 81 și 90 este puțin sub medie, dar oamenii care îl au pot să lucreze în diverse domenii, cum ar fi agricultura. Cei care au un IQ între 71 și 80 pot înțelege doar noțiuni elementare, notează romaniatv.net.

ADVERTISEMENT
Tags: