News

Imagini dramatice în Croația! Animalele își așteaptă stăpânii lângă casele dărâmate de cutremur

01.01.2021 | 20:12
Imagini dramatice in Croatia Animalele isi asteapta stapanii langa casele daramate de cutremur
ADVERTISEMENT

Imagini dramatice au fost surprinse în Croația la câteva zile distanță după ce țara a fost zguduită de o serie de cutremure. Vă readucem aminte că două orașe au fost puternic afectate de seisme. 

Mai mult de atât, șapte oameni și-au pierdut viața. În acest moment, autoritățile vorbesc despre zeci de răniți, iar echipele de salvare fac în continuare eforturi supraomenești pentru scoaterea lor de sub dărâmături.

ADVERTISEMENT

Din păcate, afectate au fost și animalele. Mai multe fotografii cu adevărat impresionante cu câini așteptând întoarcerea stăpânilor au fost făcute publice.

Imagini emoționante în Croația!

În imagini se văd câinii care își așteaptă încă stăpânii. O fac lângă casele prăbușite sau pe mormanele de moloz cărămizi.

ADVERTISEMENT

Durerea animalelor a fost surprinsă de televiziunea croată N1 în satul Magiske Poljane. Sunt localități care au avut serios de suferit. IMAGINI VIDEO AICI

De exemplu, în Petrinja nu mai există nicio clădire care să nu fi fost avariată. Din nefericire, o feţiţă de numai 12 ani a murit aici sub dărâmături.

ADVERTISEMENT

Jurnaliştii croaţi spun că vecinii au încercat 40 de minute să o resusciteze pe micuţă, dar nu au mai putut face nimic pentru ea.

Un cutremur de magnitudinea 6,4 a avut loc la începutul săptămânii în Croaţia şi a cauzat prăbuşirea unor imobile. Seismul a fost confirmat și de Institutul american de geofizică USGS, iar centrala nucleară Krsko din Slovenia a fost oprită ”din precauţie”, în contextul în care un cutremur a avut loc în Croaţia şi luni.

ADVERTISEMENT

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că România este pregătită să acorde sprijin Croaţiei, în urma seismului major înregistrat. Şeful Departamentului pentru situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a cerut deja mobilizarea echipelor de Căutare-Salvare RO-USAR.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate, arătând că România este gata să ajute această ţară, în caz de nevoie. “Gândurile noastre sunt alături de poporul croat şi le dorim o recuperare rapidă celor afectaţi”, a afirmat Iohannis.

ADVERTISEMENT
Tags: