News

Imagini șocante în Mariupol. Morții după atacurile rusești, puși într-o groapă comună: „Nu i-am putut identifica”. Video

Ucrainenii au făcut o groapă comună într-un cimitir pentru cadavrele în urma atacurilor rusești. Autoritățile nu mai au unde să își îngroape morții, așa că au apelat la această soluție.
10.03.2022 | 12:30
Imagini socante in Mariupol Mortii dupa atacurile rusesti pusi intro groapa comuna Nu iam putut identifica Video
Imagini șocante în Mariupol. Morții după atacurile rusești, puși într-o groapă comună. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Autoritățile au transmis că nici măcar nu știu numărul exact al morților, după ce orașul Mariupol a fost asediat zile întregi, iar joi a avut loc un atac asupra unei maternității.

Cadavrele după atacurile rusești, puse într-o groapă comună în Mariupol

Cel puțin trei oameni au murit atunci, dar numărul total al persoanelor care au decedat este de peste 1.300 de la începutul invaziei.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au format o groapă comună pentru a-și îngropa morții, dar nici măcar nu pot să calculeze care este numărul exact al victimelor.

Viceprimarul orașului spune că nu pot fi adunate toate cadavrele la un loc pentru a fi numărate, mai ales că multe atacuri au avut loc pe străzi.

ADVERTISEMENT
Cadavrele puse în groapa comună
Imagini șocante în Mariupol. Morții după atacurile rusești, puși într-o groapă comună. Sursa foto: Colaj Fanatik

“Într-adevăr, nu putem calcula câte morți avem, adică de trei până la patru ori mai multe. Nici măcar nu putem număra câți oameni au fost uciși pe străzi de bombardamente și atacuri de artilerie”, a declarat viceprimarul din Mariupol, Serghei Orlov, pentru CNN.

„Nu știm câte persoane au murit, pentru că nu putem aduna toate cadavrele și nu putem număra”, a mai precizat el.

ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski a postat un mesaj pe Twitter despre atacul de la maternitate și a acuzat comunitatea internațională că și-a pierdut umanitatea.

Un șanț a fost săpat într-un cimitir. Autoritățile nu mai au unde să pună morții

Imaginile absolut șocante arată mai mulți bărbați îmbrăcați în salopete și mănuși de protecție care duc saci negri, cu cadavre. Unele dintre persoanele decedate la Mariupol sunt învelite în așternuturi.

ADVERTISEMENT

Toate aceste cadavre sunt puse într-o groapă comună, un șanț. În spatele oamenilor care duc morții se vede o mașină cu remorcă, în care acestea au fost ținute.

Șanțul este lung de 22 de metri și a fost săpat în interiorul unui cimitir. Acolo sunt puși atât civilii, cât și soldații care și-au pierdut viețile după invazia rușilor în Mariupol.

Circa 70 de morți au fost aduși în ultimele două zile, notează AFP. Autoritățile din Mariupol acuză Rusia de genocid și au transmis că intenția rușilor este de a lăsa Ucraina fără ucraineni.

„Au folosit aviația, artilerie, mai multe lansatoare de rachete și alte tipuri de arme despre care nici măcar nu știm. Acest lucru nu este pur și simplu perfid. Este o crimă de război și un genocid”, a spus Serghei Orlov.

ADVERTISEMENT