Life

Imaginile durerii la mormântul unui preot din Carei. Cățelușa de care avea grijă îl așteaptă și acum, la un an de când a murit

Imagini dureroase la mormântul unui preot din Carei. Cățelușa de care avea grijă îl așteptă și acum, deși a murit de ceva timp.
21.04.2023 | 22:19
Imaginile durerii la mormantul unui preot din Carei Catelusa de care avea grija il asteapta si acum la un an de cand a murit
O cățelușă îl așteaptă pe preotul din Carei care avea grijă de ea. deși a murit de un an. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Au fost surprinse imagini emoționante la mormântul unui preot din Carei, după ce cățelușa sa a fost văzută așteptându-l și acum, la un an de când a murit, Patrupedul refuză să plece de la locul de veci al stăpânului. Loialitatea față de preot i-a impresionat și pe localnici.

Imaginile durerii la mormântul unui preot din Carei. Cățelușa de care avea grijă îl așteaptă și acum

Maia, o cățelușă din rasa Akita, a fost surprinsă în ipostaze sfâșietoare la mormântul stăpânului său, decedat acum ceva timp. Locuitorii din Carei au fost impresionați de loialitatea patrupedului, care refuză să părăsească mormântul preotului.

ADVERTISEMENT

Cățelușa, în vârstă de un an și câteva luni, a fost cumpărată de fostul părinte vicar foraneu Radu Filip. Cei doi au avut o relație specială și au fost foarte atașați unul de celălalt. Din păcate, părintele s-a stins din viață anul trecut, iar dispariția acestuia l-a afectat pe animalul său de companie.

Părintele Radu Filip ar fi împlinit vârsta de 60 de ani în urmă cu câteva zile. A fost înmormântat în curtea bisericii pe care a ctitorit-o, fiind aproape de cățelușa sa. Maia îl așteaptă zilnic să se întoarcă.

ADVERTISEMENT

“Părintele Radu Filip a fost foarte atașat de Maia, care la rândul său își iubea nespus de mult stăpânul. Parohia a devenit casa sa. Decesul tragic al părintelui Radu Filip a afectat-o pe Maia, care își petrece foarte mult timp culcată pe mormântul stăpânului său, așteptând parcă să revină la ea.

Nimic nu o mai interesa, parcă își pierduse pofta de viață. Părintele Radu Filip a ales această cățelușă de rasă Akita american. În ultima perioadă a vieții sale, mi-a spus de mai multe ori că Maia va fi Hachiko a lui, câinele care îi va fi devotat și după trecerea în eternitate.

ADVERTISEMENT

Timpul a dovedit că a avut dreptate”, a declarat părintele protopopul Lucian Cociorva, noul paroh al bisericii “Sfântul Apostol Andrei” din Carei, informează opiniedecarei.com, unde pot fi văzute mai multe imagini.

Ce face acum cățelușa

Preotul Lucian Cociorva, familia sa și alți credincioși au fost îngrijorați pentru cățelușă, care nu mai avea deloc poftă de viață. Fiicele sale au petrecut timp cu Maia și, treptat, aceasta a început să se simtă mai bine și este atașată de copii. În același timp, nu uită să viziteze și mormântul celui care i-a fost stăpân.

ADVERTISEMENT

“Atât eu, familia mea cât și credincioșii am fost foarte îngrijorați de soarta cățelușei Maia. Fetițele mele au petrecut foarte mult timp cu ea și am observat că, încet-încet, devine interesată de ceea ce se întâmplă în jurul său. Maia s-a atașat acum de copii.

În fiecare zi îi așteaptă lângă gard în timp ce aceștia merg spre casă de la Liceul Teoretic, afla în vecinătate. Însă, în momentele de liniște, vine și se așază pe mormântul fostului său stăpân, părintele Radu Filip”, a mai spus părintele Lucian Cociorva.

Povestea este asemănătoare cu cea a lui Hachiko, câinele din Japonia care își aștepta zilnic stăpânul la gară. Cei doi obișnuiau să meargă împreună spre casă. Într-o zi, stăpânul a murit, dar câinele a continuat să aștepte, timp de nouă ani. Povestea a impresionat o lume întreagă. A fost făcut și un film după povestea emoționantă a celor doi.

ADVERTISEMENT