News

Cu ce n-ai voie să intri la metrou în această seară. Programul circulației pentru noapte de Înviere 2024

Metrorex a anunțat programul după care vor circula trenurile de metrou în noaptea de Înviere. Oamenii trebuie să știe că nu au voie la metrou cu foc deschis.
04.05.2024 | 09:43
Cu ce nai voie sa intri la metrou in aceasta seara Programul circulatiei pentru noapte de Inviere 2024
Cu ce n-ai voie să intri la metrou în această seară. Programul circulației pentru noapte de Înviere 2024
ADVERTISEMENT

Așadar, lumânările aprinse sau candelele aprinse sunt strict interzise la metrou. Conform Metrorex, trenurile de metrou vor circula în noaptea de Înviere pe tot parcursul nopții. Mai mult, în intervalul 23:00 – 1:00, garniturile de tren vor circula la intervale de aproximativ 10 minute, ca toată lumea să poată ajunge liniștită la destinație.

Cu ce n-ai voie să intri la metrou în această seară

”În noaptea de Înviere, 04/05 mai, trenurile de metrou vor circula între orele 23:00 – 1:00, la un interval de aproximativ 10 minute, iar de la ora 1:00 până la ora 5:00, la un interval de aproximativ 20 de minute. În situaţia înregistrării unor fluxuri mai mari de călători, vor fi introduse în circulaţie trenuri suplimentare”, a precizat compania într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Oamenilor le este reamintit că nu au voie în metrou cu ”foc deschis”, pentru ”evitarea oricăror evenimente nedorite”. În urmă cu mai multe zile, bucureștenii aflau și din partea STB că autobuzele vor circula normal în noaptea de Înviere din 4 mai spre 5 mai. Așadar, oamenii nu trebuie să-și facă griji pentru această noapte specială.

Interesant, cei de la Metrorex transmiteau că în intervalul 1:00 – 5:00 trenurile vor veni la intervale de 20 de minute, însă în cazul în care va exista un număr mare de călători acestea vor fi suplimentate. ”Totodată, în Noaptea de Înviere, 04/05.05.2024, serviciul de transport public va fi asigurat de autobuzele liniilor de noapte și de cele ale liniei 100, conform programului obișnuit”, transmiteau reprezentanții Societății de Transport București.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în Noaptea de Înviere în București

Conform Accuweather, site de specialitate folosit pentru prognoze meteo, la ora 00:00 în această noapte vor fi aproximativ 10 grade Celsius și 0% șanse de ploaie. Veste bună pentru credincioșii care vor merge la Biserică. Directorul ANM Elena Mateescu anunța ploi în multe zone din România în această perioadă, însă cel puțin în București oamenii vor fi feriți de precipitații în noaptea de Înviere.

”Noaptea de sâmbătă spre duminică, vremea în general frumoasă cu valori ale temperaturilor minime pozitive în întreagă țară. Vorbim de limite cuprinse între 4, până la 13, 14 grade în parte de Vest a țării și 10 grade în Capitală”, a declarat Elena Mateescu la Realitatea TV. Conform Elenei Mateescu, în prima zi de Paști temperaturile pot ajunge chiar și a 25 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

”În ziua de duminică, ecartul termic în întreagă țară va fi între 15 până la 25 de grade Celsius, în partea de Vest și Sud-Vest a țării, 22 de grade în Capitală, 15-18 pe Litoral. Ziua de duminică indică o probabilitate la acest moment foarte mare de a avea averse la nivel local pe parcursul după-amiezii și al serii”, a completat directorul ANM.

Unde se vede slujba de Înviere în noaptea de 4 spre 5 mai 2024

Cei ce nu pot să iasă din casă din diferite motive, dar vor să urmărească la TV slujba de Înviere trebuie să știe că aceasta va fi transmisă în direct de mai multe televiziuni. Așadar, pe lângă Trinitas TV, locul unde credincioșii își dau întâlnire de obicei, slujba de Înviere va fi cu siguranță transmisă și de televiziunile importante de știri din România, cum ar fi Antena 3, România TV sau Realitatea.

ADVERTISEMENT

La fel vor proceda și cei de la PRO TV, acolo unde este pregătit un program special de Paște. Slujba transmisă de PRO TV este cea de la Mănăstirea Antim, prezentată de altfel de jurnalistul Alex Dima. Totodată, credincioșii vor avea ocazia să vadă filmul Iisus din Nazaret în regia lui Franco Zeffirelli (1977).

ADVERTISEMENT
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3...
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3 ani: „Eu mi-aș dori o mică pauză, să ne bucurăm de ce am muncit”
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară. ANM anunţă temperaturi în creştere
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
SIMONA HALEP a RECUNOSCUT! ANUNȚUL ZILEI: Vă mulțumesc celor care mă susțineți
SIMONA HALEP a RECUNOSCUT! ANUNȚUL ZILEI: Vă mulțumesc celor care mă susțineți
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Exclusiv: Florin Spătaru întâlnire de taină în Capitală. Ce face fostul ministru al...
Exclusiv: Florin Spătaru întâlnire de taină în Capitală. Ce face fostul ministru al economiei când nu îl vede nimeni
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori