News

Încă o reținere după tragedia de la Ferma Dacilor. Primarul din Gura Vadului şi fostul edil al localității, sub control judiciar. Update

Încă o persoană a fost reținută după tragedia de la Ferma Dacilor, soldată cu 8 morți. O funcționară din primăria Gura Vadului a fost plasată în arest pentru 24 de ore.
17.01.2024 | 21:31
Inca o retinere dupa tragedia de la Ferma Dacilor Primarul din Gura Vadului si fostul edil al localitatii sub control judiciar Update
Funcționară din primăria Gura Vadului, reținută în dosarul Ferma Dacilor. Acuzațiile care i se aduc. Sursa foto: protv.ro
ADVERTISEMENT
17-01-2024
19:38

Primarul din Gura Vadului şi fostul edil al localității, plasați sub control judiciar

După mai multe ore de audieri care au vizat incendiul de la complexul turistic Ferma Dacilor, procurorii au dispus, miercuri seară, plasarea sub control judiciar a primarului şi a fostului primar din comuna Gura Vadului, pe raza căreia funcţiona unitatea turistică.

Reamintim că, tot miercuri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au reţinut o funcţionară din cadrul primăriei care a îndeplinit responsabilităţi în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului.

În cursul zilei de miercuri, 17 ianuarie, încă trei persoane au fost ridicate cu mandat și audiate în dosarul incendiului de la Ferma Dacilor. O funcționară de la urbanism a fost reținută.

Funcționară din primăria Gura Vadului, reținută în dosarul Ferma Dacilor. Acuzațiile care i se aduc

Primarul comunei Gura Vadului, Marius Nicolae Sora, fostul primar al localității şi o funcționară de la urbanism din cadrul Primăriei Gura Vadului sunt persoanele care au fost audiate, miercuri, în dosarul deschis în urma incendiului de la complexul turistic Ferma Dacilor din Tohani.

ADVERTISEMENT

Cei trei au fost audiaţi în dosarul care vizează, printre altele, infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals. Reamintim că procurorii au extins urmărirea penală pentru aceste infracțiuni în ultima zi din 2023. În primele zile ale anului cei trei au mai fost chemaţi la audieri.

La finalul acțiunii de miercuri, o funcționară a Primăriei Gura Vadului a fost reţinută. Suspecta a îndeplinit sarcini în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului. Ea este acuzată de fals intelectual şi abuz în serviciu, arată surse judiciare citate de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii spun că demersurile şi măsurile dispuse pentru “intrarea în legalitate” a Fermei Dacilor au fost realizate cu încălcarea legii. În privința reținerii de miercuri, procurorii spun că funcționara a omis să verifice îndeplinirea condiţiilor legale, îndeplinindu-şi defectuos îndatoririle de serviciu.

În a doua zi de Crăciun (26 decembrie 2023), opt persoane şi-au pierdut viaţa în urma incendiului produs la Ferma Dacilor, din localitatea Tohani, comuna gura Vadului.

ADVERTISEMENT

Primele rețineri după tragedia de la Ferma Dacilor, pe 2 ianuarie 2024

Primele rețineri după tragedia de la finalul anului trecut s-au înregistrat pe 2 ianuarie. În a doua zi a anului, patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, alături de cei doi administratori ai pensiunii, au fost reținuți de procurori.

La o zi distanță, Judecătoria Ploiești aproba cererea procurorului de arestare preventivă pentru 30 de zile a patronului de la Firma Dacilor, Cornel Dinicu. În schimb, administratorii pensiunii au primit mandate de arestare la domiciliu.

ADVERTISEMENT

În același dosar sunt cercetați pentru fals intelectual și abuz în serviciu un fost primar al comunei Gura Vadului, actualul primar Nicolae Marius Sora şi un angajat al Primăriei.

ADVERTISEMENT