Sport

Încă o Supercupă în fotbalul mondial. Italia și Argentina vor fi protagonistele primei ediții, în memoria legendarului Diego Maradona

UEFA și CONMEBOL pun bazele unei noi Supercupe. Prima ediție le va aduce față în față pe Argentina și Italia, într-un regal în memoria legendarului Diego Maradona.
29.09.2021 | 00:00
Inca o Supercupa in fotbalul mondial Italia si Argentina vor fi protagonistele primei editii in memoria legendarului Diego Maradona
Italia și Argentina se vor înfrunta în prima ediție a competiției, în memoria legendarului Diego Maradona. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Noua competiție se va numi sugestiv „EuroAmerica” și îi va oferi câștigătoarei Campionatului European prilejul de a înfrunta, sub forma unui singur meci, asemenea Supercupelor cu care suntem deja obișnuiți, deținătoarea Copei America.

Cum în prima ediție vom asista la un duel de gală, Italia- Argentina, Federația sud-americană (CONMEBOL) a propus ca acesta să se dispute în memoria legendarului Diego Armando Maradona, plecat dintre noi în noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardio-respirator.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă forul european a răspuns pozitiv inițiativei, există riscul ca partida să nu poată avea loc în vara lui 2022, din cauza calendarului extrem de încărcat, având în vedere că acea perioadă este rezervată preliminariilor Campionatului Mondial din Qatar.

UEFA și CONMEBOL își unesc forțele pentru o nouă Supercupă. Prima ediție îi va fi dedicată lui Diego Maradona

Prin această înțelegere, UEFA și CONMEBOL își exprimă dorința de a dezvolta fotbalul dincolo de zonele geografice, ca un pod care unește lumea, țările, continentele și culturile.

ADVERTISEMENT

Comitetul Executiv al UEFA și Consiliul CONMEBOL și-au exprimat, de asemenea, disponibilitatea fermă de a continua colaborarea cu privire la alte chestiuni de interes reciproc”, se arată în comunicatul emis cu puțin timp în urmă de UEFA.

Acordul prevede ca noua competiție să se dispute sub forma actuală timp de trei ediții. De asemenea, la Londra va lua ființă cât de curând un birou comun responsabil de coordonarea tuturor proiectelor de interes comun.

ADVERTISEMENT

Cât despre locul de desfășurare al partidei Italia – Argentina, forul european a evitat să ofere mai multe detalii, dar presa internațională susține că în pole-position se află stadionul lui Napoli, care poartă acum numele regretatului Diego Maradona.

„El Pibe D’Oro” a marcat fotbalul din Italia și Argentina

Cu Lionel Messi în formă maximă, echipa națională a Argentinei, a cucerit Copa America după o pauză de 18 ani și a ținut să-i dedice trofeul tot lui „El Pibe D’Oro”, cel care a bifat de-a lungul carierei nu mai puțin de 91 de selecții și a contribuit decisiv la una dintre cele mai importante performanțe din istorie: câștigarea Cupei Mondiale (în 1986).

ADVERTISEMENT

Pe cât de tumultoasă, pe atât de fascinantă, viața sa va face obiectul unui serial anunțat de Amazon pentru această toamnă. Vom putea astfel să-i descoperim în cel mai mic detaliu copilăria din Buenos Aires, să-l urmărim pe micuțul Diego făcând primii pași în „sportul rege”, dar și la maturitate, când a ridicat deasupra capului Cupa Mondială.

Scenele au fost filmate în Argentina, Spania, Italia, Uruguay și Mexic, în vreme ce distribuția reunește o sumedenie de staruri ale cinematografiei din Argentina precum Nicolas Goldschmidt, Nazareno Casero, Juan Palomino sau Julieta Cardinali. Producția va fi disponibilă în nu mai puțin de 240 de state ale lumii, printre care și România.

ADVERTISEMENT