Fotbal intern

Încă un atac la adresa lui Florin Talpan la prezentarea noului antrenor al CSA Steaua: ”Nu are pregătirea necesară”. VIDEO

15.07.2019 | 17:16
Inca un atac la adresa lui Florin Talpan la prezentarea noului antrenor al CSA Steaua Nu are pregatirea necesara VIDEO

Comandantul clubului CSA Steaua, Bixi-Pompiliu Mocanu, a lasant încă un atac la adresa lui Florin Talpan la prezentarea oficială a antrenorului Daniel Oprița la echipa din Liga 4. Acesta i-a răspuns în termeni duri juristului grupării, după ce Talpan l-a acuzat că este principalul vinovat pentru faptul că formația a ratat doi ani la rând promovarea în Liga 3 și s-a propus la conducerea clubului.

Încă un atac la adresa lui Florin Talpan la prezentarea noului antrenor al CSA Steaua: ”Nu îşi dă seama ce înseamnă să conduci un club ca Steaua”

”Trăim într-o democraţie, este dreptul fiecăruia să se exprime, dânsul se exprimă public neţinând cont de gradul pe care îl are şi de faptul că activitatea dânsului este constrânsă cumva de lege şi de regulamentele militare şi acum, să-mi fie iertată îndrăzneala, nu cred că toţi cei care s-ar putea propune ar putea şi să îndeplinească condiţiile. Dânsul, trecând peste faptul că nu are pregătirea necesară, nu îşi dă seama ce înseamnă să conduci un club ca Steaua din punct de vedere administrativ”, a fost atacul la adresa lui Florin Talpan pe care l-a avut Bixi-Pompiliu Mocanu la prezentarea noului antrenor al CSA Steaua.

”Avem în momentul de faţă aproape 2.200 de oameni de care trebuie să avem grijă, între care aproape 1.700 de sportivi, avem un buget care impune cheltuirea lui cu grijă, mare parte e buget public. Sunt convins că o funcţie de preşedinte, de comandant, necesită nu numai abilităţi din punct de vedere managerial, ci şi din punct de vedere militar, ceea ce dânsul nu le are nici pe unele, nici pe celelalte. Am discutat de <n> ori, dânsul este foarte schimbător, când e vorba de persoana dânsului este foarte atent cu tot ce se întâmplă şi acum o lună, o lună şi jumătate, pe 7 mai, îmi transmitea public că sunt cel mai bun comandant din ultimii patru şi că mă va susţine până în pânzele albe”, a mai spus comandatul CSA Steaua în conferința de presă, la doar patru zile după ce îl ”urechease” pe jurist.

Florin Talpan în tribunele Arenei Naționale la un meci jucat de CSA Steaua

”Victor Pițurcă a solicitat garanții din partea clubului”

Bixi-Pompiliu Mocanu a recunoscut că Daniel Oprița nu a fost prima opțiune pentru postul de antrenor al CSA Steaua: ”Pe Gabi Balint l-am sunat prima dată când am trecut la selecţionarea sau alegerea unui nou staff tehnic, ne-a refuzat cu eleganţă, din cauza problemelor pe care le are la Bistriţa nu a putut să se angajeze într-un asemenea proiect. Am vorbit cu Victor Piţurcă, dânsul a solicitat nişte garanţii din partea clubului. Proiectul pe care îl propunea ar fi fost de mare amploare şi de aceea solicita câteva garanţii legate de existenţa resurselor finaciare, de acceptul ordonatorului principal de credite vizavi de amplituidena proiectului pe care îl propunea. Eu am prezentat aceste probleme, dar din cauza problemelor de natură bugetară nu ne-am putut angaja cu aceste garanţii”.

”Despre Basarab Panduru, am înţeles că are un contract cu unul dintre posturile de televiziune şi a declinat oferta. Ogăraru este în contact direct cu noi, va veni să discutăm de proiect de anul viitor, când se va deschide stadionul pentru primul meci pe care îl vom avea în legătură cu proiectul pe care îl are vizavi de Mihăiţă Neşu, în beneficiul lui. Suntem foarte apropiaţi de ideea de a avea o colaborare de lungă durată cu Ogăraru. În momentul în care a fost întrebat, el a spus că îşi respectă angajamentul pe care îl are la academia Hagi şi aşa s-au finalizat discuţiile. Suntem în contact destul de frecvent cu domnul Iordănescu, dânsul ne sprijină cu sfaturi, cu informaţii, nu avem o propunere de colaborare cu dumnealui pentru perioada următoare”, a mai afirmat în încheiere comandantul CSA Steaua.