News

Încă un oligarh rus a murit în condiții misterioase. Igor Shkurko, găsit fără suflare în celula sa

Igor Shkurko, fost director al unei importante companii din Rusia, a murit în condiții misterioase. A fost găsit fără suflare în celulă.
05.04.2023 | 15:09
Inca un oligarh rus a murit in conditii misterioase Igor Shkurko gasit fara suflare in celula sa
Igor Shkurko, un important afacerist rus, a fost găsit mort. Este al 40-lea deces misterios în Rusia, în ultimele luni. Sursa foto: twitter.com
ADVERTISEMENT

Igor Shkurko (49 de ani), un alt nume important din sectorul energetic de top din Rusia, a fost găsit mort în circumstanțe misterioase. Acuzat de luare de mită, acesta se afla la închisoare.

Igor Shkurko, un important afacerist rus, a fost găsit mort. Este al 40-lea deces misterios în Rusia, în ultimele luni

Trupul neînsuflețit al lui Igor Shkurko, director general adjunct al companiei ruse de energie Yakutskenergo, a fost descoperit marți, 4 aprilie, în celula sa dintr-un centru de detenție din Iakutia, regiune din estul extrem al Rusiei.

ADVERTISEMENT

Există numeroase semne de întrebare în legătură cu decesul afaceristului. Astfel, Serviciul Federal al Penitenciarelor din Iakutia a confirmat moartea lui Igor Shkurko. Informația a fost făcută publică marți seară de serviciul de presă al departamentului.

Pe 4 aprilie, inculpatul (n.r.Igor Shkurko) a fost găsit în celula arestului preventiv fără semne de viață. Medicii sosiți la fața locului au constatat decesul acestuia. La penitenciar fost chemată o echipă de anchetă”, anunță autoritățile ruse.

ADVERTISEMENT

Din datele preliminare, nu au fost găsite semne care să indice o crimă, mai anunță Serviciul Federal de Penitenciare al Rusiei din Republica Iakutia. Reprezentanții poliției spun că efectuează o anchetă pentru a afla cu exactitate cauza tragediei.

Inițial, presa rusă a scris, miercuri dimineață, că directorul general adjunct al companiei ruse de energie Yakutskenergo s-a sinucis în centrul de arest preventiv. Shkurko a fost reținut și încarcerat pe 30 martie. A fost acuzat că ar fi luat mită 500.000 de ruble (circa 5.500 euro).

ADVERTISEMENT

Oligarhul rus decedat în această săptămână era căsătorit și avea doi copii. Shkurko a fost membru al partidului lui Vladimir Putin, Rusia Unită. Afaceristul a fost suspendat atunci când a fost pus sub acuzare de luare de mită.

Igor Shkurko, al 40-lea deces misterios în Rusia, în ultimele luni

Potrivit unei analize The Sun, după cazul din Iakutia vorbim de a 40-a moarte misterioasă a unui oligarh din Rusia în ultimele luni. O serie de decese inexplicabile au avut loc de la începutul războiului ordonat de Vladimir Putin în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Analiștii consultați de publicația britanică spun că cel puțin 39 de decese ale unor persoane cu statut social de top, de la oligarhi la oameni de știință și chiar generali, ar putea arăta, din umbră, ”mâna pătată de sânge” a Kremlinului.

ADVERTISEMENT