News

Încă un oligarh rus a murit în circumstanțe stranii. A căzut peste balustrada de la scări

Fostul miliardar rus Dmitri Zelenov a murit în Franța, la Antibes, după ce a căzut peste balustrada de la scări și s-a lovit la cap.
18.12.2022 | 15:41
Inca un oligarh rus a murit in circumstante stranii A cazut peste balustrada de la scari
Dmitri Zelenov a căzut peste balustrada scărilor unui imobil din Antibes/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dmitri Zelenov a fost cândva cel mai mare dezvoltator imobiliar din Rusia, el fiind cofondator al companiei Don-Story, scrie site-ul de știri rusesc Baza, preluat de HotNews.

Decesul său a survenit la Antibes, un oraș aflat de Coasta de Azur din Franța.

Din informațiile obținute de către publicația rusă reiese că Zelenov ar fi fost invitat la cină de către niște prieteni.  A plecat de la aceștia după miezul nopții, dar s-ar fi simțit rău în timp ce cobora pe scări și a căzut peste balustradă lovindu-se la cap.

ADVERTISEMENT

Zelenov, un miliardar scăpătat

Publicația rusă notează că Zelenov ar fi avut de mai multă vreme probleme cardiace. Ambulanța a venit la 5 minute după ce a fost chemată, iar rusul a fost internat la terapie intensivă, însă la câteva ore medicii au constatat decesul lui Dmitri Zelenov.

Acesta a fost coproprietar al GC Don-Story, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din zona Moscovei la sfârșitul anilor 90 și începutul anilor 2000. Don Story construia ansambluri rezidențiale de lux și clădiri de mare înălțime în capitala rusă.

ADVERTISEMENT

Zelenov figura pe lista Forbes a miliardarilor ruși, însă criza financiară din 2008 l-a forțat pe el și pe partenerul său de afaceri să renunțe la companie din cauza datoriilor uriașe acumulate.

De la începutul războiului ruso-ucrainean, 24 februarie 2022, nu mai puțin de opt oligarhi ruși, majoritatea activând în domeniul energiei, și-au găsit sfârșitul în condiții suspecte.

ADVERTISEMENT

Dintre cele opt decese, jumătate sunt legate de compania de stat Gazprom și de subsidiarele sale, în timp ce alt două sunt asociate cu Lukoil, cea mai mare companie privată din domeniul energetic rus.

Printre cele mai recente morți suspecte este cea a președintelui consiliului de administrație al Lukoil, Ravil Maganov, care a murit după ce ar fi căzut de la fereastră unui spital din Moscova. Lukoil a confirmat decesul însă în comunicatul dat publicității nu se face nicio referire la vreo cădere. Compania susține că Maganov „s-a stins în urme unei boli grave”. Anterior, Lukoil se pronunțase împotriva războiului declanșat de Putin.

ADVERTISEMENT
Tags: