News

Încă un scenariu despre creșterea pensiilor. 5.000 lei pentru toți beneficiarii, în ianuarie

Guvernanții au lansat o nouă variantă în discuția despre majorarea pensiilor, un ajutor care să aducă beneficiarilor până la 5.000 de lei în ianuarie.
18.11.2022 | 07:30
Inca un scenariu despre cresterea pensiilor 5000 lei pentru toti beneficiarii in ianuarie
Încă nu se știe cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2023 Foto: pensie.ro
ADVERTISEMENT

În noul scenariu se vorbește despre 1.400 de lei pentru încălzire şi 1.500 de lei pentru alimente. Bani pe care ar urma să îi primească românii cu venituri mici, pe parcursul anului viitor. Ajutorul ar urma să fie acordat eșalonat.

Încă un scenariu despre creșterea pensiilor

O categorie de pensionari, cei cu pensia mai mică de 2.000 lei, ar putea primi alte ajutoare, de două ori pe an. Această variantă de majorare a pensiilor este analizată împreună cu cea care prevede creșterea cu 15% a tuturor pensiilor.

ADVERTISEMENT

Legat de această variantă, ministrul proiectelor europene, Marcel Boloș, a precizat că acest scenariu este o posibilitate dacă va permite bugetul. Ministrul a mai declarat că se ia în calcul să se ajungă la un astfel de venit de 5.000 de lei chiar în mai multe luni ale anului următor.

Cum ar arăta varianta nou anunțată?

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit în ședința PNL de majorarea pensiilor cu 6,2%, caz în care beneficiarii ar mai primi anumite ajutoare.

ADVERTISEMENT

Un ajutor de încălzire de 700 de lei, pe care aceștia îl vor primi de două ori anul următor, în ianuarie și în septembrie. Un total de 1.400 de lei, care ar trebui să fie primit de persoanele de peste 60 de ani, cu un venit mai mic de 2.000 de lei.

În acest caz, 4 milioane de români ar beneficia de acest ajutor.

Guvernanții propun și un ajutor pentru pensionari, în funcție de venit. Mai exact, premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre un ajutor care să aducă venitul tuturor la 5.000 de lei.

ADVERTISEMENT

De exemplu, dacă un pensionar are o pensie de 3.000 de lei, în luna ianuarie ar trebui să primească un ajutor de încă 2.000 de lei, astfel încât venitul total să ajungă la 5.000 de lei.

Premierul a specificat faptul că acest ajutor ar putea fi primit de persoanele vulnerabile chiar de șase ori anul următor, adică o dată la două luni.

ADVERTISEMENT

Tot această categorie de pensionari ar urma să primească și bani pentru alimente, tot la două luni. Ajutorul ar urma să rămână la 250 de lei.

ADVERTISEMENT