News

Incendiu de amploare la o hală din județul Timiș. Un bărbat și-a pierdut viața

Un bărbat și-a pierdut viața în urma unui incendiu care a curpins o hală de aproximmativ 800 metri pătrați din orașul Recaș, județul Timiș
23.03.2024 | 12:22
Incendiu de amploare la o hala din judetul Timis Un barbat sia pierdut viata
Incendiu de proporții la o hală din orașul Recaș
ADVERTISEMENT

Pompierii din judeţul Timiş au intervenit, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, pentru stingerea unui incendiu de proporții care a cuprins o hală de depozitare din Recaş. În interiorul halei a fost găsit cadavrul unui bărbat de 54 de ani.

Incendiul s-a manifestat cu ardere generalizată pe o suprafaţă de aproximativ 800 mp, cuprinzând hala în întregime. Din nefericire, din interiorul halei a fost extrasă o persoană decedată”, a transmis ISU Timiş.

ADVERTISEMENT

Potrivit IPJ Timiș, alarma a fost dată la 112 la ora 0.13 când un bărbat a anunțat că o hală aflată pe DJ 609E a luat foc. Pompierii au avut nevoie de circa două ore pentru a stinge incendiul care a mistuit materiale textile și mobilier.

La fața locului au intervenit 25 de pompieri din Timișoara și Lugoj cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă interventie și comandă, două autospeciale de serviciu, o autoscară mecanică, o cisternă 30.000 l și un echipaj SMURD.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii încearcă acum să identifice cauza incendiului și circumstanțele în care bărbatul și-a pierdut viața. „În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi ucidere din culpă”, a transmis IPJ Timiş.

Un alt incendiu cu urmări tragice a avut loc în localitatea Coțușca din județul Botoșani, în locuința unui bătrân de 83 de ani. Se pare bărbatul a adormit cu țigara aprinsă, iar patul în care se afla a luat foc. Alarma a fost dată de un vecin care a văzut fum ieșind din locuință, informează Agerpres.

ADVERTISEMENT

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Coţuşca, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Pompierii au constatat că ardea mocnit patul dintr-o cameră, acolo unde se afla şi trupul carbonizat al proprietarului”, au informat pompierii din Botoșani.

Tot vineri, acoperișul școlii din Berbești, județul Maramureș, a fost distrus aproape complet de un incendiu. Focul a cuprins 15 metri pătraţi de pod şi aproximativ 40 metri pătraţi din acoperiş, dar a fost lichidat de pompieri înainte să se extindă în întreaga școală.

ADVERTISEMENT

Pompierii au intervenit cu 3 echipaje de stingere şi un echipaj SMURD. Nu sunt victime. În momentul izbucnirii incendiului nu erau persoane în clădire”, a declarat Adriana Şanta, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș.

ADVERTISEMENT