News

Video. Un nou incendiu în Delta Văcărești. Pompierii intervin cu 11 autospeciale de stingere: ”Există pericol de propagare”. Update

Un nou incendiu de vegetație a cuprins Delta Văcărești, astfel că pompierii anunță că intervin de urgență cu nu mai puțin de 11 autospeciale de stingere.
20.03.2024 | 16:46
Un nou incendiu în Delta Văcărești. Pompierii intervin cu 11 autospeciale de stingere: ”Există pericol de propagare”. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT
20-03-2024
14:48

Incendiul a fost localizat. Aria de extindere: 10.000 mp

În urmă cu scurt timp, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București – Ilfov au oferit noi informații în legătură cu incendiul din zona Delta Văcărești.

Vestea bună este că incendiul a fost localizat. El s-a manifestat pe o suprafață de 10.000 mp, adică mult mai mult decât se anunțase inițial.  

Se pare că incendiul este destul de serios, flăcările cuprinzând momentan mii de metri pătrați de vegetație. De altfel, în mesajul transmis de pompieri este menționat că există un pericol real de propagare și extindere a flăcărilor. Așadar, 11 mașini de pompieri se îndreaptă în zonă.

Pompierii intervin cu 11 autospeciale de stingere la un incendiu din Delta Văcărești

”Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs în Delta Văcărești. Suprafața afectată este de aproximativ 1000 mp, sunt mai multe focare. Există pericol de propagare, au transmis reprezentanții ISU București-Ilfov.

ADVERTISEMENT

În doar câteva zeci de minute, flăcările s-au extins cu repeziciune. Focul se manifestă acum pe aproximativ 7.000 de metri pătrați. În aceste condiții, pompierii ISU au decis ca, pe lângă autospecialele deja aflate în zonă, să mai fie mobilizate și altele.

La ora 15.30, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au revenit cu un comunicat în care confirmă că situația este mult mai gravă. Astfel, se pare că suprafața afectată estimată în acest moment este de 7000 mp.

ADVERTISEMENT

Pompierii depun eforturi pentru localizarea focului. Între timp, pe site-urile de socializare au apărut mai multe imagini și filmări cu fumul extrem de gros și de intens care se ridică din zonă.

Incendiile din zona Delta Văcărești, frecvente în ultimii doi ani

Incendiile în zona Delta Văcărești din Capitală au devenit, din păcate, o obișnuință pentru bucureșteni și forțele de intervenție. Cel mai recent a avut loc în urmă cu o lună.

ADVERTISEMENT

Pe data de 8 februarie 2024, un incendiu de vegetație a afectat 20 de hectare de teren din Parcul Natural Văcărești. Vorbim de aproximativ 10% din suprafața ariei naturale protejate. Atunci, autoritățile au emis mesaj de tip Ro-Alert pentru informarea bucureștenilor.

Un incendiu și mai devastator a fost consemnat aici în 2023. În mai anul trecut, flăcările din Delta Văcărești au cuprins 30.000 de metri pătrați. Și atunci, mai multe autospeciale de pompieri au ajuns la fața locului pentru a stinge acest incendiu.

ADVERTISEMENT

De-a lungul ultimelor luni, cei de la Administrația Parcul Natural Văcărești au afirmat că aceste incendii nu pornesc singure. Ele au la origine neglijența umană sau pur și simplu mâini criminale.

ADVERTISEMENT
Tags: