News

Video. Incendiu de proporții la o fostă fabrică din Timișoara a lui Zaher Iskadarani. Focul a fost lichidat. Update

Un incendiu a izbucnit la o hală industrială de la marginea Timișoarei. S-au raportat degajări mari de fum și a fost emis mesaj Ro-Alert. În cursul nopții, focul a fost lichidat de pompieri.
14.04.2022 | 23:59
Video Incendiu de proportii la o fosta fabrica din Timisoara a lui Zaher Iskadarani Focul a fost lichidat Update
Incendiu puternic la marginea Timișoarei/ Sursă foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență
ADVERTISEMENT
14-04-2022
21:02

Pompierii timișoreni au reușit să stingă incendiul de la hala industrială

După mai multe ore de luptă cu flăcările, incendiul izbucnit la hala industrială din Timișoara a fost lichidat, anunță IGSU.

Autoritățile mai informează că, în urma măsurătorilor efectuate, nu au fost identificate valori ridicate de poluare în atmosferă.

14-04-2022
17:17

Peste 50 de pompieri mobilizați la incendiul din Timișoara

Un număr de peste 50 de pompieri salvatori sunt mobilizați la misiunea de stingere a incendiului izbucnit în Timișoara. 

Reprezentanții ISU mai anunță că, în acest moment, incendiul este localizat. A fost eliminat pericolul extinderii flăcărilor către zone din apropiere.

Hala fostei fabrici de țigări din Timișoara care a luat foc joi se află la ieșirea din Timișoara, pe drumul care duce în localitatea Săcălaz.

Pompierii din Timiș au primit întăriri de la Arad

Zorica Mircov, ofițerul de presă al ISU Timiș, a precizat că incendiul nu a provocat victime.

Este o hală industrială cu mai multe compartimentări. Din primele informaţii, incendiul a pornit din încăperea în care erau depozitate mai multe echipamente şi aparatură pentru jocuri de noroc”, a declarat sergent-major Zorica Mircov, citată de Agerpres.

ADVERTISEMENT

La fața locului, pompierii timișeni intervin cu 12 autospeciale de stingere, 2 autoscări, 1 echipaj CBRN și 1 ambulanță SMURD. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, în sprijin au fost alocate alte 3 autospeciale de stingere de la ISU Arad”, a comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

De asemenea, în sprijin acționează și trei servicii voluntare pentru situații de urgență.

Sursă foto: ISU

Avertizare RO-ALERT pentru locuitorii din zonă

Cum incendiul a provocat degajări mari de fum, autoritățile au emis un mesaj prin sistemul RO-ALERT pentru locuitorii cartierului timișorean Ronaț.

ADVERTISEMENT

Acestora li se recomandă să evite ieșirile în aer liber, să închidă ușile, ferestrele și gurile de aerisire ale locuințelor. ISU Timiș îi sfătuiește pe localnici să oprească instalațiile de ventilație și climatizare.

Șoferilor care se afla în zona kilometrului 5 al DN59 li s-a cerut să elibereze drumul pe care forțele de intervenție îl utilizează pentru deplasarea spre și dinspre locul incendiului, iar conducătorilor auto aflați în drum spre Săcălaz li se recomandă să ocolească zona.

ADVERTISEMENT

Potrivit tion.ro, hala în care a izbucnit incendiul se află în incinta fostei fabrici de țigări a lui Zaher Iskandarani, om de afaceri sirian care a fugit din țară în 2014 când a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentu contrabandă și contrafacere de țigări. Incendiul a fost anunțat pompierilor la ora 16.55.

Tags: