News

Stațiunile care vor fi pline de turiști în minivacanța de Paște și 1 Mai 2024. Cei care ajung aici să se aștepte la aglomerație

Destinațiile preferate de turiști în minivacanța de Paște și 1 Mai 2024. În ce zone trebuie să ne așteptăm la aglomerație
30.04.2024 | 07:25
Statiunile care vor fi pline de turisti in minivacanta de Paste si 1 Mai 2024 Cei care ajung aici sa se astepte la aglomeratie
Stațiunile care vor fi pline de turiști în minivacanța de Paște și 1 Mai 2024. colaj Fanatik/ Foto pixabay/Hepta
ADVERTISEMENT

Turiștii din România se pregătesc pentru minivacanța de Paște și 1 Mai din 2024. Ca în fiecare an, mulți dintre ei au ales să petreacă sărbătorile departe de casă, mai ales că vor avea parte de aproape o săptămână liberă.

Stațiunile în care vor merge românii în minivacanța de Paște și 1 Mai 2024

Având în vedere că Paștele pică imediat după minivacanța de 1 Mai, foarte mulți români au hotărât să facă rezervări pentru această perioadă în stațiunile de pe litoral, dar și din zonele montane.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, în multe zone ale țării trebuie să ne așteptăm la aglomerație în următoarele câteva zile. Alții au ales să petreacă Paștele în afara granițelor. În funcție de destinație, rezervările au crescut, în acest an, de la 20 la sută la 60 la sută.

Conform informațiilor prezentate de Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România, printre destinațiile preferate de turiști se numără zona Bran-Moieciu-Fundata. „Pentru turismul rural, românii au optat pentru Zona Bran – Moieciu – Fundata.

ADVERTISEMENT

Această regiune este epicentrul turismului rural românesc. Aici, turiștii se bucură de peisaje pitorești, tradiții autentice și cazare în pensiuni rustice. O altă destinație căutată acum este Bucovina.

Cunoscută pentru mănăstirile sale pictate, Bucovina atrage turiști dornici să exploreze cultura și istoria regiunii. În topul preferințelor se află destinații pitorești din Maramureș, Mărginimea Sibiului dar și Delta Dunării”, a transmis Traian Bădulescu, consultant în turism și purtător de cuvânt ANAT, pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT

Cele mai căutate destinații de pe litoralul românesc

Și stațiunile montane se află pe lista românilor. Cele mai alese sunt Predeal, Poiana Brașov și Sinaia. Cum vremea pare să se încălzească, alții au optat pentru un sejur de câteva zile pe litoralul românesc.

Cele mai multe rezervări au fost făcute în hoteluri din Mamaia, Eforie Nord, Vama Veche și Costinești. Conform sursei citate, românii scot din buzunare între 350 de lei și 1250 de lei de persoană, pentru trei nopți, în destinațiile menționate anterior.

ADVERTISEMENT

Alți turiști români au preferat să petreacă minivacanța de 1 Mai și de Paște departe de țară. Stațiunile preferate sunt Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Nesebar și Balcik din Bulgaria, dar și din Grecia. De asemenea, unii dintre turiști au optat pentru city break-uri în Roma, Barcelona, Istanbul, Atena.

ADVERTISEMENT