News

Câți bani a pierdut un bărbat care a jucat la loto toată viața: “Opriți-vă la timp”

Un bărbat, care a jucat toată viața la loto, a mărturisit câți bani a cheltuit din cauza dependenței sale. Ce spune acesta
30.04.2024 | 08:09
Cati bani a pierdut un barbat care a jucat la loto toata viata Opritiva la timp
Câți bani a pierdut un bărbat care a jucat la loto toată viața. colaj Fanatik/ Foto Corriere Dela Sera/ Hepta
ADVERTISEMENT

Un bărbat care a jucat toată viața la loto, după ce a devenit dependent de jocurile de noroc, atrage atenția asupra acestui pericol. El a ajuns să dea o sumă fabuloasă de bani pe lozurile necâștigătoare.

Povestea unui bărbat care a jucat toată viața la loto. Câți bani a pierdut

Este cazul unui italian din Brescia, Mario, în vârstă de 70 de ani, care a jucat la loto încă de când era tânăr. În toată perioada respectivă, el a colecționat cupoanele cumpărate și a sperat că va câștiga.

ADVERTISEMENT

Calculând câți bani a dat pe lozuri, bărbatul a constatat că 362 de mii de euro au fost „aruncați” pentru un vis care nu i s-a împlinit. Mario a vrut să împărtășească tuturor povestea sa de viață și își dorește ca alți oameni să nu facă greșeala lui.

Lozurile au fost date regizorului de teatru Pietro Arrigoni, pentru a le utiliza într-un proiect social. „Iată 362 de mii de euro de lozuri. Și iată cupoanele lozurile înainte de 2002, 90 de milioane de lire, sau alte 45.000 de euro. Luați-le și împrăștiați-le.

ADVERTISEMENT

Să știe și alți jucători ce se întâmplă cu cei care urmăresc visul de a câștiga care nu vine niciodată. Opriți-vă la timp și cereți ajutor”, a transmis bărbatul, potrivit Corriere Dela Sera.

Italianul a păstrat toate acele bilete în nouă cutii pentru a-i aminti de eșecul trăit. De-a lungul vieții și-a văzut banii „transformați în deșeuri de hârtie”. Credea că acest lucru îl va ajuta să se oprească, însă s-a întâmplat abia acum, când are 70 de ani.

ADVERTISEMENT

„Mulți cred că se pot vindeca singuri. O iluzie periculoasă”

Din cauza dependeței sale și-a pierdut banii, casa și locul de muncă. În cele din urmă, bărbatul a căutat ajutor pentru a scăpa de dependența sa. „Mulți jucători cred că se pot vindeca singuri.

O iluzie periculoasă. Din păcate, foarte puțini decid să caute tratament: vin la noi atunci când membrii familiei descoperă că conturile lor bancare sunt goale”, a transmis Gianni Lazzari, președintele proiectului social.

ADVERTISEMENT

Un alt caz celebru este al unui bărbat din Scoția, care în anul 2002 a câștigat la loto un premiu de 9,7 milioane de lire sterline. La vremea respectivă avea 19 ani, însă acum, la 41 de ani, nu mai are niciun ban din suma obținută.

Timp de 9 ani a dus o viață luxoasă, perioadă în care a cheltuit toți banii. În prezent, Michael Carroll este gunoier, întorcându-se la meseria pe care a avut-o înainte să devină bogat.

 

ADVERTISEMENT
Tags: