News

Peste 300 de persoane, blocate de un incendiu în World Trade Center. Autoritățile din Hong Kong i-au sfătuit pe oameni să nu iasă

Incendiu la World Trade Center din Hong Kong. Peste 300 de persoane au rămas blocate la etajele superioare ale clădirii, în timp ce pomperii i-au sfătuit să nu coboare, fiind prea periculos.
15.12.2021 | 12:15
Peste 300 de persoane blocate de un incendiu in World Trade Center Autoritatile din Hong Kong iau sfatuit pe oameni sa nu iasa
ADVERTISEMENT

Un incendiu a izbucnit în clădirea World Trade Center din Hong Kong, la parterul acesteia.

Sute de oameni au fost blocați la etajele superioare, iar mulți dintre aceștia au decis să meargă chiar pe acoperiș pentru aș putea salva viața.

Pompierii le-au cerut oamenilor să nu încerce să coboare.

Presa locală relatează că au fost circa 300 de persoane care au rămas blocate în interiorul clădirii după ce a izbucnit acest incendiu. Mai târziu, autoritățile au reușit să evacueze peste 1200 de persoane.

ADVERTISEMENT

Mai multe persoane de la World Trade Center, rănite în urma incendiului

La acest moment, datele cu privire la situația răniților sunt destul de incerte, iar cifrele vehiculate sunt diferite.

Totuși, presa locală relatează că cel puțin 13 persoane au fost rănite, în timp ce BBC a precizat că oficialitățile au confirmat că au existat opt persoane care au fost rănite în urma acestui incendiu.

ADVERTISEMENT

Trebuie precizat faptul că flăcările au pornit puțin după ora prânzului, astfel că incendiul a izbucnit într-o oră de vârf când o mulțime de persoane merg la mall, astfel că numărul celor prinși acolo este foarte mare.

Mai mult decât atât, nu se știe câte persoane au fost, de fapt, prinse înăuntru când a izbucnit acest incendiu.

ADVERTISEMENT

Clădirea World Trade Center din Hong Kong are 38 de etaje. „E ca un labirint înăuntru. Te vei pierde dacă nu ești familiarizat cu locul”, a spus un lucrător pe nume James Ng.

Mărturiile persoanelor aflate în World Trade Center

„Inițial coboram, dar pe la etajul 17 am auzit că este fum puternic, așa că am decis să ne îndreptăm spre acoperiș”, a spus un tânăr de 28 de ani, prins în clădire.

ADVERTISEMENT

„Dar am așteptat mai mult și vizibilitatea era bună, așa că am coborât din nou. Dacă nu luam decizia aceasta, așteptam sus să fim salvați și acum”, a spus el, conform South China Morning Post.

Ce vârste au răniții de la World Trade Center

Răniții după incendiu au vârste cuprinse între 31 și 72 de ani. Este vorba despre un bărbat și 12 femei, arată presa locală.

Șase dintre ei au fost trimiși la Spitalul de Est Pamela Youde Nethersole din Chai Wan pentru tratament. Alți cinci au fost duși la Spitalul Queen Mary din Pok Fu Lam.

Ultimii doi răniți au fost trimiși la Spitalul Ruttonjee din Wan Chai.

ADVERTISEMENT
Tags: