News

Incendiu violent în Prelungirea Ghencea. O casă și un depozit improvizat, în flăcări. Update

O casă și un depozit în care se află butelii, din Prelungirea Ghencea, din Capitală, au fost cuprinse de un incendiu miercuri seară. La fața locului s-au deplasat zeci de pompieri și ambulanțe.
02.02.2022 | 21:28
Incendiu violent in Prelungirea Ghencea O casa si un depozit improvizat in flacari Update
ADVERTISEMENT
02-02-2022
19:28

Incendiul a izbucnit la o casă și un depozit improvizat, unde se află butelii cu freon

Noi detalii apar despre incendiu. Acesta a cuprins, de fapt, o casă, câteva anexe și un depozit improvizat unde se află butelii cu freon, mai precizează ISU. 

Pompierii se luptă în continuare cu flăcările pentru a evita producerea unei explozii. Traficul în zonă a fost blocat până la stabilizarea situației.

Flăcări imense ard destul de puternic, degajând un fum dens și negru, pe o suprafață de circa 1.000 mp. Pompierii încearcă să stingă focul, informează ISU București.

Apelul la 112 ar fi fost dat de participanții la trafic, care au văzut cum incendiul se manifestă din depărtare. Proprietatea ar fi una privată, acolo existând mai multe amenajări pentru depozitare.

ADVERTISEMENT

Nu s-au raportat victime

Cu toate că s-au produs pagube materiale semnificative, din fericire nu au fost raportat și victime.

Misiune de amploare a pompierilor la început de februarie

Totul se întâmplă la o zi după o altă misiune de amploare a pompierilor din București și Ilfov. Pe data de 1 februarie,  reprezentanții ISU au intervenit pentru 385 de situații de urgență din Capitală și județul Ilfov.

ADVERTISEMENT

Opt dintre situații au fost incendii, iar peste 100 de cazuri au reprezentat persoane bolnave de Covid-19. Unul dintre incendii a fost de vegetație și a izbucnit marți, 1 februarie, în Sectorul 5 din București.

Echipajele ajunse la fața locului au constatat că flăcările au cuprins 7.000 m.p. Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

ADVERTISEMENT

”În perioada 01.02.2022, ora 06:00 – 02.02.2022, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 385 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 347. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a opt incendii și pentru soluționarea altor 30 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 127 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

ADVERTISEMENT

Ieri, 01.02.2022, Detașamentul de Pompieri Pieptănari din cadrul ISU B-IF a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație produs la intersecția dintre strada N.D. Cocea cu strada Cireșului, sector 5, București. Echipajele ajunse la locul intervenției au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 7.000 m.p.

Intervenția promptă a pompierilor a dus la localizarea și lichidarea incendiului, în limitele găsite, astfel eliminându-se posibilitatea extinderii acestuia. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel au fost efectuate: o informare preventivă, patru controale de prevenire și cinci verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale”, potrivit ISU.

ADVERTISEMENT