News

Incendiu puternic în parcul IOR din București. Peste 4.000 de metri pătrați afectați. Video

Un incendiu puternic s-a produs marți seara în parcul IOR din municipiul București. Peste 4.000 de metri pătrați de vegetație ard.
29.08.2023 | 22:30
Incendiu puternic in parcul IOR din Bucuresti Peste 4000 de metri patrati afectati Video
Incendiu puternic în București: ard peste 4.000 de metri pătrați în parcul IOR. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un incendiu puternic a izbucnit, marți seara, în parcul IOR din municipiul București. Peste 4.000 de metri pătrați sunt afectați. Pompierii intervin la fața locului cu mai multe autospeciale.

Incendiu puternic în București: ard peste 4.000 de metri pătrați în parcul IOR

Până în acest moment nu se cunosc detalii cu privire la cauza izbucnirii incendiului. De notat că marți, în Capitală, a fost o vreme caniculară, cu maxime de peste 37-38 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov informează că la fața locului au fost trimise 4 autospeciale. Din fericire, nu sunt victime. Focul a fost localizat.


”Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată din parcul IOR, pe o suprafață de aproximativ 4000 mp. Acționează 4 autospeciale de stingere. În acest moment incendiul este localizat. Nu sunt victime”, anunță ISU București-Ilfov.

ADVERTISEMENT

Incendiul izbucnit marți în parcul IOR nu este un eveniment neobișnuit pentru această zonă. Vorbim deja de al treilea incendiu din iulie și până acum în acest parc din Capitală.

De notat că numai în ultimii doi ani, zeci de arbori au fost tăiați din suprafața retrocedată de 12 hectare. Aceștia au ars sau s-au uscat după ce ar fi fost găuriți intenționat cu bormașina, potrivit mai multor imagini publicate de activiști ai mediului.

ADVERTISEMENT

Incidentul din această seară este și un prilej de dispută politică între USR și administrația PSD din Sectorul 3 al Capitalei. ”Partea retrocedata din IOR arde din nou!

USR Sector 3 cere de luni de zile patrule permanente ale Politie Locale in acea zona, pentru a stopa defrișările ilegale si incendierile( nu este primu incendiu anul acesta, nici macar primul in ultimii 5 ani), Robert Negoita se face ca nu aude.

ADVERTISEMENT

Mafia imobiliara nu are rușine, dar cam asa e când ai primar dezvoltator imobiliar, cu cine sa tina? Cu cetățeanul? Sau ține cu ai lui?”, scrie, pe Facebook, Andrei Stan, fost candidat USR la Consisliul Local Sector 3.

ADVERTISEMENT