News

Video. Incendiu puternic de vegetație în București. Focul s-a propagat la o casă. Update

Un incendiu a izbucnit la marginea Capitalei, cuprinzând 30 de hectare de vegetație uscată. Pompierii au intervenit de urgență
22.08.2023 | 15:25
Incendiu puternic de vegetație în București. Foto: ISU București-Ilfov
ADVERTISEMENT
22-08-2023
13:44

Pompierii anunță că incendiul este localizat

ISU transmite că pompierii au reușit să localizeze incendiul, astfel că nu mai există riscul ca flăcările să se extindă la locuințele aflate în zonă.

Totodată, Inspectoratul anunță că se redimensionează dispozitivul de intervenție, la fața locului rămânând doar patru autospeciale.

Incendiu puternic de vegetație în București, izbucnit marți în zona de nord, în apropiere de strada Drumul Agatului. Pompierii intervin în aceste momente pentru stingerea focului puternic.

Incendiu puternic de vegetație în București

Din primele informații, vegetația uscată a luat foc, iar ulterior flăcările s-au propagat la o casă. Sunt afectate fațada și terasa locuinței. Salvatorii intervin cu 15 autospeciale de stingere, SMURD și descarcerare.

ADVERTISEMENT

În total, este afectată o suprafață totală de circa 30 de hectare. De asemenea, în continuare există pericolul extinderii, forțele de intervenție fiind în alertă maximă. Din fericire, nu sunt persoane rănite.

„Există pericol de propagare către zona forestieră. Au fost luate măsuri pentru realizarea dispozitivului de protecție”, au transmis, marți, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

ADVERTISEMENT

Mai mult, vântul ridică probleme, îngreunând intervenția pompierilor ajunși la fața locului. O altă problemă o reprezintă și căile de acces, autospecialele reușind să pătrundă cu greu în zonă.

„Rafalele de vânt influențează în mod continuu direcția de propagare a incendiului. De asemenea, căile de acces pentru autospecialele de pompieri sunt limitate.”, adaugă pompierii de la ISU București-Ilfov.

ADVERTISEMENT

Incendiu într-un complex rezidențial din Ilfov

Nu mai departe de ziua de ieri, un alt incendiu puternic a izbucnit la un complex rezidențial din Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov. Mai exact, patru mașini au fost cuprinse de flăcările amenințătoare.

Se pare că focul ar fi pornit de la o mașină aflată în mers. Panicat, conducătorul auto a ieșit din vehicul și l-a lăsat în dreptul altor trei autoturisme parcate. Din fericire, nu au fost victime. În niciuna dintre mașinile implicate nu se aflau persoane, dar pagubele au fost însemnate.

ADVERTISEMENT

„Am procedat pentru a limita focul la cele trei autoturisme. Nu au fost afectate propietatățile imobiliare, nu au fost victime. Propietarul mașinii s-a autoevacuat, iar în cele trei nu era nicio persoană. Este vorba de mașina pe care o vedem pe șosea, marca BMW, era propietarul în aceasta și s-a autoevacuat.

Cele trei mașini, Dacia Duster, una Skoda, iar cealaltă Toyota hybrid au fost afectate și nu era nimeni în interiorul lor și am lichidat incendiul. Cauza probabil este aceea de scurtcircuit”, au transmis reprezentanții ISU, pentru Știrile ProTv.

ADVERTISEMENT
Tags: