News

Incendiu puternic la o casă de vacanță din județul Alba. Pompierii au reușit să stingă focul. Update

Un incendiu puternic a izbucnit, joi seara, la o casă de vacanță din județul Alba. Pompierii au intervenit și au reușit să stingă focul.
28.12.2023 | 22:47
Incendiu puternic la o casa de vacanta din judetul Alba Pompierii au reusit sa stinga focul Update
Casă de vacanță din Alba, cuprinsă de incendiu. Pompierii intervin de urgență. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT
28-12-2023
20:55

Pompierii au stins focul la casa de vacanță din Alba

La mai puțin de două ore de la primirea apelului la numărul unic de urgență 112, pompierii din județul Alba au reușit să stingă incendiul izbucnit la casa de vacanță de la poalele munților Apuseni.

În urma incendiului raportat la o casă de vacanță din comuna Horea, nu s-au raportat victime. Persoanele prezente în încăpere s-au autoevacuat la timp.

Momente de panică, joi seara, la o casă de vacanță din județul Alba, acolo unde a izbucnit un puternic incendiu. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Casă de vacanță din Alba, cuprinsă de incendiu. Pompierii intervin de urgență

Din primele date oferite de cei de la ISU, reiese că persoanele din interiorul locației, situată în comuna Horea, s-au autoevacuat. În zonă se intervine cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. În plus, a fost trimisă şi o ambulanţă SMURD B2.

ADVERTISEMENT

Autoritățile mai precizează că focul se manifestă în jurul coșului de fum la nivelul pereților. Incendiu afectează o casă de vacanță de mici dimensiuni (două persoane), din localitatea Matișești, comuna Horea.

Secţia de Pompieri Câmpeni intervine pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de vacanţă de mici dimensiuni (2 pers.) în localitatea Mătişeşti, comuna Horea.

ADVERTISEMENT

Din primele informaţii, nu sunt victime, persoanele prezente s-au autoevacuat, iar incendiul se manifestă în jurul coşului de fum la nivelul pereţilor“, a transmis ISU Alba. ”Misiunea este în dinamică, revenim cu detalii”, se mai menţionează în informarea ISU Alba.

În jurul orei 21.00, ISU Alba a revenit cu informații de la fața locului. Se pare că incendiul a fost localizat și nu există pericol de propagare la alte clădiri din apropiere. Focul se manifestă la nivelul acoperișului, construcția având o suprafață totală de aprox. 50 mp, pe un sigur nivel. Se lucrează în continuare pentru lichidare, mai spun pompierii.

ADVERTISEMENT

Incendiu major și în Hunedoara. Bloc cuprins de flăcări

Miercuri, la o zi după tragedia de la Ferma Dacilor din Prahova, un incendiu puternic s-a produs la o garsonieră din Deva, județul Hunedoara. În total, 13 persoane, între care doi copii, au fost evacuate dintr-un bloc.

O altă persoană, o femeie, a fost transportată la UPU Deva, conştientă. Ea avea simptome ale intoxicării cu fum. La faţa locului au intervenit pompierii militari din Deva cu două autospeciale cu apă şi spumă, precum şi două ambulanţe pentru acordarea primului ajutor.

ADVERTISEMENT

”Incendiul a fost lichidat, flăcările producând distrugeri ale mobilierului şi aparaturii electrocasnice din locuinţă. Pentru că incendiul a fost localizat rapid, flăcările nu s-au extins la apartamentele învecinate“, a precizat ISU.

După stingerea incendiului, cele 13 persoane s-au reîntors în apartamente. Victima intoxicată cu fum, aflată sub supraveghere medicală la spital, se află în stare stabilă, a mai menţionat ISU Hunedoara.

ADVERTISEMENT
Tags: