News

VIDEO. Incendiu violent la un bloc de pe Calea Dorobanți. 27 de locatari au fost evacuați, doi au ajuns la spital

Un incendiu a izbucnit la un bloc de pe Calea Dorobanți, din Capitală. Clipe de panică pentru locatarii din imobilul respectiv.
26.12.2023 | 16:31
VIDEO Incendiu violent la un bloc de pe Calea Dorobanti 27 de locatari au fost evacuati doi au ajuns la spital
Incendiu la un bloc de pe Calea Dorobanți. colaj Fanatik/ Foto Antena 3
ADVERTISEMENT

Momente de panică pentru locatarii unui bloc din Capitală, după ce un incendiu violent a izbucnit, marți, pe Calea Dorobanți. Un apartament situat la etajul al șaselea din imobilul respectiv a fost cuprins de flăcări.

Incendiu la un bloc de pe Calea Dorobanți

Un apel la 112 anunța, în a doua zi de Crăciun, izbucnirea unui incendiu puternic la un apartament aflat la etajul 6 al unui bloc. La locul solicitării s-au mobilizat mai multe echipaje de intervenție ale pompierilor, precum și ambulanțe.

ADVERTISEMENT

Ajunși la fața locului, salvatorii au constatat că focul cuprinsese locuința pe o suprafață de circa 60 mp. Totodată, fațada blocului a fost și ea afectată. 20 de oameni s-au autoevacuat, iar alți șapte au fost evacuați de pompieri.

Mai mult, opt locatari au avut nevoie de îngrijiri, fiind asistați de personalul medical ajuns la fața locului. Potrivit informațiilor transmise de ISU București-Ilfov, aceștia au fost expuși la fum, iar doi dintre ei au ajuns la o unitate medicală.

ADVERTISEMENT

”Incendiul s-a manifestat cu flacără şi degajări de fum la nivelul etajului 6, într-un apartament pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp şi de asemenea a fost afectată şi faţada blocului pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp.

20 de persoane s-au autoevacuat şi alte 7 au fost evacuate de către echipele de intervenţie. 8 persoane expuse la fum au fost asistate medical la faţa locului, 2 dintre acestea fiind transportate la spital”, a informat ISU București-Ilfov.

ADVERTISEMENT

Pompierii s-au luptat cu flăcările zeci de minute, iar în cele din urmă incendiul a fost stins. Deocamdată, nu se știe cum s-a produs acest eveniment nefericit, urmând ca cercetările să stabilească, în mod exact, cauza izbucnirii focului.

Tragedie în Prahova, după un incendiu izbucnit la o cunoscută pensiune

Amintim că un alt incendiu devastator s-a produs, marți dimineața, la pensiunea Ferma Dacilor din localitatea Tohani, județul Prahova. Vorbim de o tragedie care a dus la moartea a cel puțin cinci persoane.

ADVERTISEMENT

Alți trei oameni, printre care doi copii, sunt dispăruți. Victimele se aflau la mansarda clădirii, acolo unde a pornit focul. Din păcate, acestea nu au reușit să iasă din cabană, fiind găsite carbonizate. Alți doi oameni au fost răniți și transportați la spital.

 

ADVERTISEMENT