News

Incendiu uriaș în Mureș. Arde un depozit cu mase plastice, oamenii au primit mesaj RO-ALERT

Un incendiu puternic are loc, în aceste momente, în Mureș. O hală în care sunt deşeuri şi mase plastice a fost cuprinsă de flăcări.
03.10.2023 | 16:10
Incendiu urias in Mures Arde un depozit cu mase plastice oamenii au primit mesaj ROALERT
Incendiu uriaș în Mureș. Colaj Fanatik/ Foto: Info Tg Mures/ ISU Mures
ADVERTISEMENT

Un incendiu uriaș a izbucnit, marți, în localitatea Ungheni din județul Mureș, la un depozit în care se află deșeuri și mase plastice. Flăcările sunt imense, manifestându-se pe o suprafață de aproximativ 700 de metri pătrați.

Incendiu uriaș în Mureș. Intervin zeci de pompieri

Apelul la 112 care anunța evenimentul a fost dat în această după-amiază. Focul a izbucnit pe platforma unei hale din Ungheni. În zona respectivă au ajuns reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureș.

ADVERTISEMENT

Zeci de pompieri acționează cu trei echipaje de stingere a incendiilor, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o autoscară de lucru şi salvare de la înălţimi și un echipaj de descarcerare, conform ISU.

Totodată, sunt degajări mari de fum, iar în acest context autoritățile au decis să trimită un mesaj RO-ALERT populației. Oamenii sunt sfătuiți să evite zona în care are loc incendiul și să elibereze căile de acces pentru pompieri.

ADVERTISEMENT

„Incendiu major cu degajări mari de fum produs în loc. Ungheni – zona fosta platformă avicola. Ocoliți/evitați zona. Lăsați libere căile de acces pentru forțele de intervenție. Respectați recomandările dispuse de autorități”, scrie în mesajul RO-ALERT.

Salvatorii luptă să stingă flăcările și să evite propagarea acestora la halele învecinate. Incendiul încă nu a fost localizat. Din primele informații, se pare că nu există persoane rănite în urma incidentului.

ADVERTISEMENT

Incendiu puternic lângă București. 20.000 mp cuprinși de flăcări

Amitim că la finalul lunii septembrie un incendiu puternic de vegetație a avut loc lângă București, în comuna Vidra din județul Ilfov. 20.000 mp au ars, pompierii luptându-se zeci de minute cu flăcările amenințătoare.

Au intervenit 13 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială SVSU Vidra. De asemenea, cetățenii din localitatea respectivă au primit mesaj RO-ALERT privind pericolul reprezentat de incendiu.

ADVERTISEMENT

Incendiul se manifestă pe o suprafață de 20.000 mp. A fost emis și un mesaj RO-ALERT pentru informarea populației din com. Vidra. Intervin 13 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială SVSU Vidra”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT
Tags: