News

Incendiu de proporții la un sediu de poliție din orașul egiptean Ismailia. Zeci de răniți. Video

Un incendiu de proporții a izbucnit, luni dimineață, la un sediu de poliție din orașul egiptean Ismailia. Zeci de persoane au fost rănite.
02.10.2023 | 09:31
Incendiu de proportii la un sediu de politie din orasul egiptean Ismailia Zeci de raniti Video
Zeci de răniți după un incendiu izbucnit la un sediu de poliție din Egipt. Sursa foto: X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un incendiu uriaș izbucnit luni dimineața într-un sediu al poliției din Ismailia, în nord-estul Egiptului, a rănit cel puțin 25 de persoane. Majoritatea victimelor sunt ofițeri.

Zeci de răniți după un incendiu izbucnit la un sediu de poliție din Egipt

În imaginile apărute pe site-urile de socializare se observă cum sediul central al poliției din Ismailia este cuprins în totalitate de flăcări. Absolut toată clădirea a avut de suferit de pe urma incendiului.

ADVERTISEMENT

Cel puțin 26 de persoane, majoritatea ofițeri de poliție, au fost rănite și transportate la spitale, au spus oficiali locali, citați de NDTV.com. Majoritatea răniților au suferit arsuri și au dificultăți de respirație.

Din cei 26 de răniți care au fost transferați la un spital local, 24 suferiseră de ”asfixiere” și doi de arsuri, a informat presa locală, citând Ministerul Sănătății. Încă 12 oameni au fost tratați la fața locului.

ADVERTISEMENT

Incendiul a izbucnit la sediul Direcţiei de Securitate înainte de zorii zilei de luni, 2 octombrie. Cauza sa nu a fost încă depistată de autorități. Agenția de presă de stat MENA a declarat că pompierii au reușit să stingă incendiul.

Ministerul Sănătăţii din Egipt a trimis la faţa locului 50 de ambulanțe. De asemenea, două avioane militare se îndreaptă către orașul Ismailia, potrivit presei de stat egiptene.

ADVERTISEMENT

Egiptul, stat confruntat cu zeci de mii de incendii pe an

În Egipt, incendiile care sunt provocate de scurtcircuite sunt foarte dese. Vorbim de cea mai populată dintre țările arabe, cu 105 milioane de locuitori, cu infrastructura depășită și prost întreținută.

Standardele de siguranță și reglementările împotriva incendiilor sunt aplicate prost în Egipt. Ele au fost legate de multe decese. În august 2022, un incendiu a ucis 41 de credincioși într-o biserică din Cairo.

ADVERTISEMENT

Au fost raportate peste 49.300 de incendii în Egipt în 2022, care s-au soldat cu 203 morți și 855 de persoane rănite, potrivit agenției oficiale de statistică a țării, FZH.

Anterior, în martie 2021, cel puțin 20 de persoane au murit într-un incendiu la o fabrică de textile din suburbia de est a Cairo. În urmă cu trei ani, în 2020, două incendii în spitale au provocat paisprezece morți.

ADVERTISEMENT