News

Incendiu masiv de vegetație lângă Capitală. Mesaj RO-Alert emis, pompierii intervin

Un incendiu masiv de vegetație a izbucnit miercuri după-amiază lângă Capitală. Arde o suprafață de 20.000 mp. Un mesaj RO-Alert a fost emis pentru populație.
27.09.2023 | 17:43
Incendiu masiv de vegetatie langa Capitala Mesaj ROAlert emis pompierii intervin
Incendiu puternic de vegetație lângă Capitală. Arde o suprafață de 20.000 mp. Mesaj RO-Alert emis pentru populație. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Miercuri după-amiază, un incendiu masiv de vegetație a izbucnit lângă Capitală. Arde o suprafață de 20.000 mp. Un mesaj RO-Alert a fost emis pentru populație.

Incendiu puternic de vegetație lângă Capitală. Arde o suprafață de 20.000 mp. Mesaj RO-Alert emis pentru populație

Din datele ISU București – Ilfov, focul a cuprins circa 20.000 de metri pătrați, într-o zonă din satul Sintești, comuna Vidra, jud. Ilfov. Peste 10 echipaje de pompieri au fost mobilizate la fața locului. Populația a fost informată în legătură cu evenimentul prin mesaj RO-Alert.

ADVERTISEMENT

Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la vegetație uscată în sat Sintești, com. Vidra, jud. Ilfov. Incendiul se manifestă pe o suprafață de 20.000 mp. A fost emis și un mesaj RO-ALERT pentru informarea populației din com. Vidra.

Intervin 13 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială SVSU Vidra”, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov (ISU-BIF).

ADVERTISEMENT

Într-o intervenție la Digi 24, Ana Covasniuc, purtătorul de cuvânt al ISU – BIF a spus că, din cauza rafalelor de vânt există pericolul de propagare la casele din apropiere. Până în acest moment nu s-au raportat victime sau persoane afectate de incendiu

Incendiile de vegetație în zonele din Ilfov nu sunt o noutate în această perioadă. Nu mai departe de luna iulie, două incendii au avut loc în această localitate în decurs de doar trei zile.

ADVERTISEMENT

Pe 21 iulie, un incendiu a izbucnit în localitatea ilfoveană. Pompierii au fost alertați la orele după-amiezii, iar la faţa locului au ajuns 7 autospeciale de stingere cu apă şi spumă. Potrivit ISUBIF, incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi.

Trei zile mai devreme, un incendiu puternic de vegetație uscată a izbucnit și pe un câmp de lângă București, între Bragadiru și Măgurele, în județul Ilfov. Au fost mobilizate și atunci importante echipaje ISU.

ADVERTISEMENT

La fața locului au acționat atunci peste 60 de pompieri și 13 autospeciale de stingere. Două persoane au fost asistate medical de către echipajele de la fața locului, ca urmare a atacurilor de panică. Ele nu au fost transportate la spital.

ADVERTISEMENT
Tags: