News

Incendiu de vegetație și anvelope întins pe 10 hectare la Bolintin Vale. Reacţia lui Octavian Berceanu / Update

Incendiul de vegetație de la Bolintin Vale s-a extins pe o suprafață de zece hectare, ajungând să cuprindă anvelopele și deșeurile de la marginea satului.
20.02.2022 | 10:22
Incendiu de vegetatie si anvelope intins pe 10 hectare la Bolintin Vale Reactia lui Octavian Berceanu  Update
Garda de Mediu susține că nimeni nu știe cine a pornit incendiul. Sursa foto: Garda de Mediu/Facebook.
ADVERTISEMENT
20-02-2022
08:30

Fostul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a avut o primă reacţie faţă de incendiul de la Bolintin, cauzat de arderea ilegală de deşeuri. Acesta a precizat că nu este vorba de un caz singular şi că şi în alte zone se petrec astfel de lucruri, dând exemplul satului Bălteni.

” Erupția “vulcanului” Bolintin a luat prin surprindere autoritățile cu toate că existau semne clare privind activitatea acestuia. Ca și în alte cazuri precum satul Bălteni din Conțești DB, unde ieri Garda Naţională de Mediu a făcut un control preventiv pentru că zilnic sunt 5 -10 incendieri de deșeuri, autoritatea nu verifică și firmele care se ocupa de deșeuri.
In satul Bălteni sunt 24 de firme care au activități pe deșeuri și tot atâtea dezmembrează autoturisme ilegal, iar resturile extrem de nocive sunt arse în curți și pe campul din spate curților.

Cum se face că autoritățile nu vad nimic sau mai mult, facilitează activități infracționale. Din păcate, am sunat la 112, am fost prezent la descinderea Poliției Române Racari și GNM Dambovita și din cele 10 autocare aflate în diferite stadii de dezmembrare, după câteva ore a fost confiscat doar unul.

Restul au fost dezmembrate ilegal sub acoperirea instituțiilor prezente la fata locului. Munții de plastic și cauciucuri s-au transformat în scrum. Munții de bani negri oare unde au ajuns?”, a scris Berceanu pe Facebook.

Incendiul de vegetație de la Bolintin Vale s-a extins pe o suprafață de circa zece hectare din cauza vântului puternic, ajungând să cuprindă deșeurile și anvelopele de la marginea satului.

Pe lângă pompierii din Giurgiu, a fost nevoie și de intervenția mai multor autospeciale din București-Ilfov.

ADVERTISEMENT

Incendiu întins pe zece hectare

Pompierii din județul Giurgiu au fost au fost solicitați să intervină sâmbătă după-amiază pentru stingerea unui puternic incendiu de vegetație ce s-a întins repede, din cauza vântului puternic, pe o suprafață de circa zece hectare.

„Incendiu se manifestă pe strada Palanca din orașul Bolintin Vale. Este într-o zonă de câmp, la fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Vale cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Au mai fost chemate în sprijin alte două autospeciale de la Inspectoraul pentru Situații de Urgență București-Ilfov”, a transmis sâmbătă purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu.

ADVERTISEMENT

Incendiul a cuprins repede și o parte cu deșeuri și anvelope, ducând la degajări mari de fum. A fost solicitat și ajutorul pompierilor din București-Ilfov, care au intervenit cu două autospeciale.

„În urmă cu puţin timp, ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, anvelope uzate şi materiale plastice, pe strada Palanca din Bolintin Vale. Incendiul se manifestă într-o zonă de câmp, cu degajări mari de fum. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, a fost solicitat sprijin la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, alte două autospeciale fiind în drum spre acest eveniment”, a declarat pentru Agerpres purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Și primăria din Bolintin Vale a venit în ajutor cu un buldoexcavator în condițiile în care focul puternic s-a apropiat de marginea satului.

ADVERTISEMENT

Autorul este necunoscut

După ce incendiul a cuprins și partea de deșeuri și anvelope, fapt ce a condus la degajări mari de fum, la fața locului au venit și reprezentanții Gărzii de Mediu. Aceștia au transmis că încă nu au identificat autorul sau autorii incendiului.

„Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu se află pe teren şi în judeţul Giurgiu. Mai precis, la această oră sunt din nou în Bolintin Vale, acolo unde a izbucnit un incendiu de amploare. Pornit iniţial de la un incendiu de vegetaţie, acesta a scăpat de sub control şi, din cauza vântului, a ajuns să cuprindă atât deșeuri cât şi locuințe de la marginea satului.

Evident, autorul este necunoscut, nimeni nu ştie nimic. Pompierii sunt deja acolo, încercând să localizeze incendiul. Echipele de permanență ale GNM vor rămâne la faţa locului, împreună cu reprezentanţi ai Jandarmeriei şi ai Poliţiei, până când incendiul va fi lichidat”, a transmis sâmbătă Garda Națională de Mediu.

Unii martori au declarat că fumul era atât de gros încât parcă, în întreaga zonă, se făcuse noapte. „Am trecut pe autostradă și parcă era noapte”, a declarat un martor pentru ȘtirileProTv.

„Este vorba despre vegetație uscată și anvelope auto, tocmai de aceea se manifestă și cu degajări mari de fum. Începe să fie vizibil inclusiv de pe autostradă. La fața locului au fost chemați și reprezentații Gărzii de Mediu”, a transmis și purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink