News

Incendiu de vegetație și anvelope întins pe 10 hectare la Bolintin Vale. Reacţia lui Octavian Berceanu / Update

Incendiul de vegetație de la Bolintin Vale s-a extins pe o suprafață de zece hectare, ajungând să cuprindă anvelopele și deșeurile de la marginea satului.
20.02.2022 | 10:22
Incendiu de vegetatie si anvelope intins pe 10 hectare la Bolintin Vale Reactia lui Octavian Berceanu  Update
Garda de Mediu susține că nimeni nu știe cine a pornit incendiul. Sursa foto: Garda de Mediu/Facebook.
ADVERTISEMENT
20-02-2022
08:30

Fostul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a avut o primă reacţie faţă de incendiul de la Bolintin, cauzat de arderea ilegală de deşeuri. Acesta a precizat că nu este vorba de un caz singular şi că şi în alte zone se petrec astfel de lucruri, dând exemplul satului Bălteni.

” Erupția “vulcanului” Bolintin a luat prin surprindere autoritățile cu toate că existau semne clare privind activitatea acestuia. Ca și în alte cazuri precum satul Bălteni din Conțești DB, unde ieri Garda Naţională de Mediu a făcut un control preventiv pentru că zilnic sunt 5 -10 incendieri de deșeuri, autoritatea nu verifică și firmele care se ocupa de deșeuri.
In satul Bălteni sunt 24 de firme care au activități pe deșeuri și tot atâtea dezmembrează autoturisme ilegal, iar resturile extrem de nocive sunt arse în curți și pe campul din spate curților.

Cum se face că autoritățile nu vad nimic sau mai mult, facilitează activități infracționale. Din păcate, am sunat la 112, am fost prezent la descinderea Poliției Române Racari și GNM Dambovita și din cele 10 autocare aflate în diferite stadii de dezmembrare, după câteva ore a fost confiscat doar unul.

Restul au fost dezmembrate ilegal sub acoperirea instituțiilor prezente la fata locului. Munții de plastic și cauciucuri s-au transformat în scrum. Munții de bani negri oare unde au ajuns?”, a scris Berceanu pe Facebook.

Incendiul de vegetație de la Bolintin Vale s-a extins pe o suprafață de circa zece hectare din cauza vântului puternic, ajungând să cuprindă deșeurile și anvelopele de la marginea satului.

Pe lângă pompierii din Giurgiu, a fost nevoie și de intervenția mai multor autospeciale din București-Ilfov.

ADVERTISEMENT

Incendiu întins pe zece hectare

Pompierii din județul Giurgiu au fost au fost solicitați să intervină sâmbătă după-amiază pentru stingerea unui puternic incendiu de vegetație ce s-a întins repede, din cauza vântului puternic, pe o suprafață de circa zece hectare.

„Incendiu se manifestă pe strada Palanca din orașul Bolintin Vale. Este într-o zonă de câmp, la fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Vale cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Au mai fost chemate în sprijin alte două autospeciale de la Inspectoraul pentru Situații de Urgență București-Ilfov”, a transmis sâmbătă purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu.

ADVERTISEMENT

Incendiul a cuprins repede și o parte cu deșeuri și anvelope, ducând la degajări mari de fum. A fost solicitat și ajutorul pompierilor din București-Ilfov, care au intervenit cu două autospeciale.

„În urmă cu puţin timp, ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, anvelope uzate şi materiale plastice, pe strada Palanca din Bolintin Vale. Incendiul se manifestă într-o zonă de câmp, cu degajări mari de fum. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, a fost solicitat sprijin la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, alte două autospeciale fiind în drum spre acest eveniment”, a declarat pentru Agerpres purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Și primăria din Bolintin Vale a venit în ajutor cu un buldoexcavator în condițiile în care focul puternic s-a apropiat de marginea satului.

ADVERTISEMENT

Autorul este necunoscut

După ce incendiul a cuprins și partea de deșeuri și anvelope, fapt ce a condus la degajări mari de fum, la fața locului au venit și reprezentanții Gărzii de Mediu. Aceștia au transmis că încă nu au identificat autorul sau autorii incendiului.

„Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu se află pe teren şi în judeţul Giurgiu. Mai precis, la această oră sunt din nou în Bolintin Vale, acolo unde a izbucnit un incendiu de amploare. Pornit iniţial de la un incendiu de vegetaţie, acesta a scăpat de sub control şi, din cauza vântului, a ajuns să cuprindă atât deșeuri cât şi locuințe de la marginea satului.

Evident, autorul este necunoscut, nimeni nu ştie nimic. Pompierii sunt deja acolo, încercând să localizeze incendiul. Echipele de permanență ale GNM vor rămâne la faţa locului, împreună cu reprezentanţi ai Jandarmeriei şi ai Poliţiei, până când incendiul va fi lichidat”, a transmis sâmbătă Garda Națională de Mediu.

Unii martori au declarat că fumul era atât de gros încât parcă, în întreaga zonă, se făcuse noapte. „Am trecut pe autostradă și parcă era noapte”, a declarat un martor pentru ȘtirileProTv.

„Este vorba despre vegetație uscată și anvelope auto, tocmai de aceea se manifestă și cu degajări mari de fum. Începe să fie vizibil inclusiv de pe autostradă. La fața locului au fost chemați și reprezentații Gărzii de Mediu”, a transmis și purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie