News

Incendiu violent la Pitești. Zeci de persoane evacuate dintr-un restaurant

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică seara, în Pitești. Focul a cuprins acoperișul unui restaurant din oraș.
04.02.2024 | 22:00
Incendiu violent la Pitesti Zeci de persoane evacuate dintrun restaurant
Un incendiu puternic a izbucnit la un restaurant cunoscut din Pitești / Foto: Captură Antena 3
ADVERTISEMENT

Duminică seara, un incendiu violent s-a produs la un imobil din municipiul Pitești. Focul a cuprins acoperișul unui restaurant cunoscut din oraș, după care s-a extins la etajul 1 al imobilului.

Localul era plin, la ora producerii incendiului din Pitești

La ora producerii incendiului de la Pitești, localul era plin, iar angajații au procedat la evacuarea clienților și personalului din clădire.

ADVERTISEMENT

Un număr de 48 de persoane au fost evacuate de urgență, iar pompierii au ajuns deja la fața locului, potrivit Antena 3.

Cinci autospeciale participă la acțiune, din care una este de salvare la înălțime. Din fericire, focul a fost localizat și sunt șanse mici ca acesta să se întindă la clădirile vecine.

ADVERTISEMENT

Traficul a fost restricționat

Polițiștii au luat decizia de a restricționa traficul din zonă, pentru a putea permite autospecialelor să ajungă rapid la fața locului. Vorbim de o zonă centrală a orașului, care de obicei este foarte tranzitată.

„Incendiu izbucnit la o clădire din municipiul Pitești, strada Teilor.

Intervin pompierii de la Detașamentele Pitești și Bradu cu cinci autospeciale de stingere, o autospecială de lucru și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și două ambulanțe SMURD de prim ajutor calificat”, au transmis reprezentanții ISU Argeș.

ADVERTISEMENT

Potrivit publicației Curierul Zilei, incendiul a cuprins o suprafață de 200 de metri pătrați și a produs pagube însemnate.

Din primele informații, se pare că focul s-a produs din cauza ”efectului termic al curentului electric produs la nivelul unui conductor de electricitate”, după cum arată ISU Argeș. Conform sursei citate, la adresa respectivă funcționează restaurantul Conti, un local binecunoscut în Pitești.

ADVERTISEMENT

Alte trei incendii au fost stinse duminică, în Argeș

Duminică a fost o zi extrem de aglomerată pentru pompierii argeșeni. Aceștia au mai avut trei intervenții, pe timpul zilei. A fost vorba despre incendii de vegetație, care s-au produs în comunele Vedea, Stolnici, și pe autostrada A1, la kilometrul 113.

ISU Argeș a făcut apel la populație să nu mai de foc miriștilor, amintind de faptul că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise și se pedepsesc cu amendă contravențională de până la 100.000 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: