News

Închisoare pe viață pentru ucigașii patronului unei case de schimb valutar din Vrancea. Cum au plănuit crima

Închisoare pe viață pentru ucigașii patronului unei case de schimb valutar din Vrancea.
03.08.2021 | 21:50
Inchisoare pe viata pentru ucigasii patronului unei case de schimb valutar din Vrancea Cum au planuit crima
ADVERTISEMENT

Cei doi indivizi care l-au ucis pe Constantin Chiriță, zis “Telu” au primit pedeapsa maximă pentru fapta lor. După doi ani și jumătate de la momentul producerii crimei, magistrații au decis care este pedeapsa acestora.

Ucigașii patronului unei case de schimb valutar din Vrancea, condamnați

Judecătorii de la Tribunalul Vrancea au decis că cei doi criminali trebuie să stea în spatele gratiilor tot restul vieții lor pentru fapta săvârșită de ei.

ADVERTISEMENT

Aceștia au plănuit până în cel mai mic detaliu crima, care a fost una cu premeditare, așadar.

Vasile Văscăuţanu şi Bogdan Sprânceană au primit această pedepsă pentru omor calificat. De asemenea, ei trebuie să plătească daune rudelor bărbatului, care avea o soție și un copil care îl așteptau acasă.

Aceștia sunt cei doi care au apăsat pe trăgaci, dar ei au avut și două ajutoare, în persoana lui Marius Daniel Cruceanu și Iosif Pompiliu Gabriel, care au primit câte 25, respectiv 23 de ani de pușcărie.

ADVERTISEMENT

Decizia instanței nu este una definitivă, astfel că avocații acuzaților pot face apel.

Cum au plănuit aceștia crima. Au fost șapte săptămâni de pregătiri

Această crimă a fost una cu premeditare sau cel puțin dorința bărbaților de a-l jefui pe patronul casei de schimb valutar a fost. Aceștia au cumpărat un autoturism special pentru a-l putea prinde pe bărbat.

Este vorba despre o mașină de teren care a fost modificată și căreia i-au fost puse plăcuțe de înmatriculare false. În seara cu pricina, bărbații l-au atacat pe Constantin Chiriță în timp ce acesta mergea spre casă.

ADVERTISEMENT

I-au lovit autoturismul cu mașina respectivă și plănuiau să îi ia banii, dar nu au mai ajuns să facă acest lucru, pentru că ar fi văzut niște lumini provenind de la altă mașină și s-au speriat, după ce l-au ucis, deși acest lucru nu ar fi fost în planul inițial.

La acel moment, patronul ar fi avut asupra sa 30.000 de euro, 20.000 de lire sterline şi 300.000 de lei.

ADVERTISEMENT

”Din cercetări, a rezultat că în perioada 3 ianuarie – 22 februarie 2019, inculpaţii au efectuat activităţi pentru a pregăti săvârşirea faptelor, în sensul că au achiziţionat un autoturism de teren, căruia i-au schimbat culoarea, au montat o bară metalică de protecţie în partea din faţă, i-au montat plăcuţe cu număr fals de înmatriculare.

Totodată, aceştia s-au interesat la alte cunoştinţe din judeţul Vrancea asupra programului victimei, precum şi asupra orei la care acesta pleca de la locul de muncă în localitatea de domiciliu Slobozia Ciorăşti, în acelaşi timp verificând şi traseul pe care urma să-l parcurgă victima“, au arătat procurorii vrânceni, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT
Tags: