News

Închisoarea în care oamenii ajung să mănânce cadavrele colegilor morți. Doar așa pot supraviețui

Detinuții din închisoare stau în condiții inumane și sunt înfometați. Unii dintre ei așteaptă chiar și 16 ani pentru a fi judecați.
10.09.2023 | 15:13
Inchisoarea in care oamenii ajung sa manance cadavrele colegilor morti Doar asa pot supravietui
Închisoarea în care oamenii ajung să mănânce cadavrele colegilor morți. Foto Adevărul
ADVERTISEMENT

Închisoarea în care oamenii ajung să mănânce cadavrele colegilor morți. Dacă vă imaginați că astfel de locuri nu există în 2023 sau ar putea fi văzute doar în filme, situația este cât se poate de reală.

Închisoarea în care oamenii ajung să mănânce cadavrele colegilor morți

Închisoarea Gitarama din Rwanda, Africa, este cunoscută drept una dintre cele mai brutale și periculoase din întreaga lume. Aici sunt cei mai violenți infractori, criminali sau violatori din țară. Însă, există supoziții potrivit cărora unii dintre deținuți sunt nevinovați.

ADVERTISEMENT

În Gitarama se află peste 8.000 de deținuți. La mijlocul anilor 1990 se estimează că erau ținuți aproximativ 50.000 de oameni, deși ar fi trebuit să găzduiască 400 de prizonieri, conform dailystar.co.uk.

Deținuții erau atât de înghesuiți încât unii dintre ei dormeau chiar și în latrinele deschise. La vremea respectivă, locotenent-colonelul Charles Kayonga care conducea închisoarea, a admis că este posibil „ca unii dintre prizonieri să fie nevinovați”.

ADVERTISEMENT

„Nu spun că metodele noastre au fost întotdeauna minuțioase. Dar marea majoritate a acestor oameni sunt ucigași”, spunea comandantul Charles Kayonga, conform sursei citate.

Deși au trecut mai bine de trei decenii, condițiile în instituția respectivă nu s-au schimbat prea mult. Peste 8.000 de deținuți se găsesc aici, deși capacitatea închisorii este între 1.300 și 3.000 de oameni în prezent.

ADVERTISEMENT

Lupta organizațiilor pentru drepturile omului pare inutilă

Pe lângă supraaglomerare și lipsa sistemului de canalizare, oamenii primesc foarte puțină hrană. Din această cauză, mulți dintre deținuți ajung să mănânce cadavrele colegilor morți. Unii dintre prizonieri mor din cauza condițiilor inumane.

Se spune că mirosul de carne în putrefacție și fecale poate fi simțit de la un kilometru distanță. Deși de-a lungul timpului au existat proteste ale organizațiilor pentru drepturile omului împotriva condițiilor din închisoare, situația nu s-a schimbat.

ADVERTISEMENT

Potrivit Organizației International Bridges to Justice din Elveția, sunt deținuți care așteaptă până la 16 ani pentru a fi judecați într-un proces. „Bărbați, femei și copii obișnuiți care se confruntă cu acuzații pot aștepta în purgatoriul juridic pe termen nelimitat, cu acces redus, dacă nu chiar inexistent, la familie, asistență medicală și consiliere juridică.

Unii au fost închiși timp de 16 ani fără o dată prevăzută pentru proces. Nu trebuie să fie așa. Căutăm să decongestionăm închisoarea Gitarama și să asigurăm procese corecte și la timp pentru deținuți”, au transmis reprezentanții organizației.

ADVERTISEMENT
Tags: