News

Incident ciudat în Ajun de Crăciun. Un câine a dat foc la casă. Cum s-a întâmplat totul

Incident bizar petrecut în Ajun de Crăciun, în Marea Britanie. Un câine a dat foc la casă în mod accidental. Cum s-a petrecut acest eveniment.
25.12.2022 | 14:11
Incident ciudat in Ajun de Craciun Un caine a dat foc la casa Cum sa intamplat totul
Un câine a produs un incendiu într-o casă. Greșeala făcută de stăpânul animalului. Sursa foto: bbc.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O familie din Marea Britanie a fost la un pas de a trăi o uriașă tragedie, chiar în Ajunul Crăciunului.

Un câine a produs un incendiu într-o casă. Greșeala făcută de stăpânul animalului

Animalul de companie al britanicilor, un câine, a declanșat un incendiu, seara trecută. Potrivit presei din Regat, patrupedul a rămas singur acasă, în Ajunul Crăciunului.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, acesta a declanșat din greșeală un uscător de păr. Norocul proprietarilor a fost acela că vecinii au sesizat fumul.

Aceștia din urmă au alertat autoritățile în momentul în care au văzut fum ieșind din locuință.

ADVERTISEMENT

”Incendiul s-a produs din cauza unui uscător de păr conectat la priză și uitat pe pat. Câinele a sărit pe pat, a pornit din greșeală aparatul și de la căldura emanată, așternuturile au luat foc”, a afirmat pompierul-șef Gary Shinn, conform BBC.

Din fericire, focul nu a apucat să se extindă.

Imediat după ce a aflat despre acest eveniment, proprietarul s-a întors de urgență la domiciliu. Acesta și-a găsit câinele în fața ușii. Atât animalul, cât și stăpânul au primit îngrijiri din cauza inhalării de fum.

ADVERTISEMENT

Sfaturile pompierilor pentru proprietarii de animale de companie

În urma acestui incident, pompierii îi avertizează pe toți proprietarii de animale să fie atenți și să verifice dacă au deconectat aparatele electrice după ce le-au folosit. Iată comunicatul serviciului de pompieri din Essex:

”Proprietarul a ieșit din casă și când s-a întors, a găsit-o plină de fum. Credem că incendiul a izbucnit pentru că un uscător de păr a rămas în priză, pe un pat. Câinele ar fi sărit apoi pe pat și a pornit uscătorul de păr, făcându-l în cele din urmă să se aprindă lenjeria și salteaua.

ADVERTISEMENT

După ce ați terminat cu orice aparate electrice, cum ar fi uscătoare de păr și aparate de îndreptat, vă rugăm să acordați un moment pentru a le deconecta.

Proprietarul nu s-ar fi gândit nici măcar o clipă că animalul lui va porni uscătorul de păr, dar scoaterea din priză îți oferă acea liniște sufletească”, a spus pompierul șef.

ADVERTISEMENT