News

Incident grav la Poligonul Crasna: mai mulți militari răniți după explozia unei grenade

Un incident grav a avut loc, miercuri, în timpul unor exerciții la Poligonul Crasna. Mai mulți militari au fost răniți după explozia unei grenade
18.10.2023 | 13:11
Incident grav la Poligonul Crasna mai multi militari raniti dupa explozia unei grenade
O grenadă a explodat la un exercițiu în Poligonul Crasna. Mai mulți militari sunt răniți. Sursa foto (ilustrativ): presasm.ro
ADVERTISEMENT

Incident grav raportat miercuri, 18 octombrie, la Poligonul Crasna din județul Sălaj. Explozia unei grenade a rănit nouă soldați. Mai multe ambulanțe și un elicopter SMURD au ajuns la fața locului.

O grenadă a explodat la un exercițiu în Poligonul Crasna. Mai mulți militari sunt răniți

În urma exercițiului militar, nouă militari au fost răniți. Din informațiile oficiale, se pare că unul dintre aceștia are o rană gravă la un picior, fiind preluat de elicopterul SMURD pentru a fi transportat la spital.

ADVERTISEMENT

Presa locală notează că incidentul a avut loc la ora 10.15, în poligonul militar de la Crasna. Aici, o grenadă a explodat în timpul unor exerciții. Au fost trimise la fața locului mai multe ambulanțe și elicopterul SMURD pentru preluarea victimelor.

Soldații răniți au fost preluați conştienți şi cooperanți şi predați medicilor, pentru evaluare. Militarii care au participat la exerciții fac parte din Batalionul 315 Artilerie ”Simion Bărnuțiu”, din Șimleu Silvaniei, scrie Graiul Sălajului.

ADVERTISEMENT

Pompierii din cadrul ISU Sălaj au fost solicitați să intervină, miercuri dimineața, la Crasna, de unde au preluat 9 persoane rănite. Acestea au fost evaluate medical la fața locului, apoi transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Zalău.

S-a intervenit cu trei ambulanțe, o autospecială pentru transport victime multiple și cu elicopterul SMURD de la POA Jibou, care a transportat la Zalău una dintre victime. Toate cele 9 persoane rănite erau conștiente”, au precizat reprezentanții ISU.

ADVERTISEMENT

Reacția MApN după incident

În urma acestui grav incident, conducerea unității militare a informat Parchetul Militar și a stabilit o comisie de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, spun reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

Au fost aplicate imediat procedurile standard în astfel de situaţii, fiind acordat primul ajutor la faţa locului de personalul medical prezent pe timpul desfăşurării şedinţei de instruire și altor opt militari aflați în proximitatea locului în care s-a produs incidentul.

ADVERTISEMENT

Ulterior, cei opt militari au fost transportați cu ambulanțe la același spital, pentru evaluare și acordarea îngrijirilor medicale”, anunță reprezentanții MApN, într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT