News

Incident grav în Cheile Bicazului, după ce un turist a fost lovit de o piatră. A fost preluat de urgență de elicopterul SMURD

Starea turistului este gravă. Potrivit medicilor ajunși în zonă, bărbatul este inconștient, fiind transportat de urgență la spital.
30.09.2023 | 17:26
Incident grav in Cheile Bicazului dupa ce un turist a fost lovit de o piatra A fost preluat de urgenta de elicopterul SMURD
Un turist a fost lovit de o piatră, în Cheile Bicazului. Foto: Salvamont România
ADVERTISEMENT

Incident grav în Cheile Bicazului, acolo unde un turist a fost lovit de o piatră, sâmbătă, 30 septembrie. Din primele informații, starea bărbatului este critică. El a fost găsit inconștient de către echipajele medicale.

Un turist a fost lovit de o piatră, în Cheile Bicazului

Mai mult, intervenția salvatorilor a fost dificilă, deoarece evenimentul teribil a avut loc într-o zonă în care accesul se face cu greu. Este vorba de zona Piatra Altarului – Cheile Bicazului, conform auorităților.

ADVERTISEMENT

La fața locului au ajuns salvamontiștii din Neamț și Harghita, reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean Bicaz, pompierii din Piatra Neamț cu o autospecială de intervenție și un echipaj SMURD, dar și SVSU Bicaz Chei.

Turistul a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis, potrivit salvamontiștilor. Având în vedere starea acestuia și intervenția dificilă din cauza zonei greu accesibile, a fost solicitat un elicopter SMURD.

ADVERTISEMENT

„Primele informații primite au transmis faptul că persoana este în state de inconștiență. A fost solicitat și un elicopter SMURD”, au informat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

„Forțele de intervenție au acționat pentru coborârea unui bărbat pentru a putea fi preluat de echipajul SMURD TIM în vederea transportului la elicopter”, a adăugat ISU Neamț.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost preluat în stare de inconștiență

Victima a fost preluată de elicopterul SMURD și transportată, în stare de inconștiență, la Unitatea de Primiri Urgențe din Târgu Mureș. „Victima inconstienta a fost transportata si predata echipajului SMURD -TIM .

Alpinistul aflat la baza peretelui a fost lovit de un fragment de stanca desprins din perete care i-a sfaramat casca de protectie provocand traumatismul cerebral acut deschis”, a transmis Salvamont România.

ADVERTISEMENT

Un alt turist a fost lovit de o stâncă tot în Cheile Bicazului, anul trecut, în luna august, în împrejurări asemănătoare. Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, din județul Iași, a ajuns la spital în stare gravă.

El se afla, în vacanță, împreună cu soția și cei doi copii, care au fost martori la evenimentul nefericit. Totul s-a întâmplat într-o fracțiune de secundă, după ce o bucată de stâncă a căzut din versantul muntos.

 

ADVERTISEMENT
Tags: