Sport

Incidente grave la derby-ul Lazio – AS Roma. Un jucător, lovit cu o sticlă în cap

Derby-ul Lazio - AS Roma, din sferturile de finală ale Cupei Italiei, a fost marcat de o serie de incidente la începutul, în timpul și la finalul jocului.
10.01.2024 | 23:50
Derby-ul Lazio - AS Roma, din sferturile de finală ale Cupei Italiei, a fost marcat de o serie de incidente la începutul, în timpul și la finalul jocului. Sursă foto: dailymail.co.uk
ADVERTISEMENT

Lazialii au reușit să acceadă în faza semifinalelor, după ce s-au impus cu 1-0 prin golul reușit din penalty de Zaccagni. Jocul a fost unul foarte dur, arbitrul fiind nevoit să arate 4 cartonașe roșii.

Ultrașii au creat incidente la Lazio – AS Roma

Așa cum  era de așteptat, fanii au creat incidente la derby-ul Lazio – AS Roma, din sferturile de finală ale Cupei Italiei. Suporterii celor două rivale și-au dat în petec încă dinaintea startului de meci de pe Stadio Olimpico.

ADVERTISEMENT

Conform publicației engleze Daily Mail, ultrașii celor două formații au aruncat cu fumigene și petarde unii în ceilalți înainte de primul fluier al partidei și au făcut aproape imposibilă încălzirea jucătorilor.

Fiecare galerie a scandat împotriva rivalilor, iar poliția a fost nevoită să intervină în forță pentru ca întâlnirea să poate începe. Nu înainte ca jucătorii aflați la încălzire să-i ajute pe stewarzi să curețe gazonul de fumigene.

ADVERTISEMENT

Un al moment teribil s-a petrecut în minutul 76, atunci când jucătorul lui AS Roma, Edoardo Bove, a fost lovit cu o sticlă de bere în cap, deasupra cefei, în momentul în care fusese schimbat și se îndrepta spre banca de rezerve.

Din fericire, fotbalistul de 21 de ani, a scăpat fără răni grave. El a primit îngrijiri medicale din partea staff-ului medical al romanilor chiar pe banca de rezerve și se află în afara oricărui pericol.

ADVERTISEMENT

Mourinho, eliminat pentru proteste

Finalul meciului a fost unul extrem de tensionat, iar arbitrul Daniele Orsato a fost nevoit să arate nu mai puțin de patru cartonașe roșii. Primul trimis la cabine a fost lazialul Pedro, care a văzut două galbene în decursul unui singur minut pentru cuvinte jignitoare adresate ”centralului”.

În minutul 90+10, Orsato l-a eliminat direct pe Sardar Azmoun de la AS Roma pentru o lovitură în ceafă aplicată lui Nicolo Rovella. A urmat la rând Gianluca Mancini, care l-a jignit pe arbitru în momentul în care a pus punct întâlnirii.

ADVERTISEMENT

Ultimul cartonaș roșu a fost încasat de antrenorul lui AS Roma, Jose Mourinho, care a protestat vehement după meci și i-a adresar cuvinte indecente lui Daniele Orsato. Pentru portughez este al doilea meci consecutiv când este eliminat, el fiind penalizat și în partida de campionat cu Atalanta.

ADVERTISEMENT
Tags: