News

Infirmiera și brancardierul care au bruscat un bătrân ajuns la urgențe, concediați. „Astfel de comportamente nu sunt tolerate”

Angajații care au bruscat un bătrân ajuns la urgențe, concediați. Decizia a fost anunțată la aproape o lună de zile de la incident.
21.02.2024 | 11:35
Infirmiera si brancardierul care au bruscat un batran ajuns la urgente concediati Astfel de comportamente nu sunt tolerate
Decizie privind angajații care care au bruscat un bătrân ajuns la urgențe. colaj Fanatik/ Foto Știrile Pro TV/ captură Youtube
ADVERTISEMENT

Infirmiera și brancardierul care au bruscat un bătrân ajuns la urgențe au fost concediați de conducerea Spitalului Bârlad, acolo unde au avut loc scenele greu de privit. Incidentul șocant a ieșit la iveală după ce un alt pacient i-a filmat pe cei doi. Apoi a publicat videoclipul pe rețelele de socializare.

Angajații spitalului care au bruscat un bătrân ajuns la urgențe, concediați

La aproape o lună de zile de la eveniment, conducerea unității medicale a anunțat că a decis să încheie raporturile de muncă ale celor doi angajați. În luna ianuarie, reprezentanții spitalului declarau că a fost deschisă o anchetă internă.

ADVERTISEMENT

Totodată, spuneau că infirmiera și brancardierul vor fi cercetați disciplinar. „Astfel de comportamente nu sunt tolerate de conducerea instituţiei. Vor fi luate măsurile legale care se impun.

Până la finalizarea cercetării disciplinare, cei doi angajaţi vor fi atent monitorizaţi de asistentul şef de tură pe întreg parcursul activităţii”, susținea conducerea Spitalului Municipal Bârlad, la momentul respectiv.

ADVERTISEMENT

Decizia de a-i concedia pe brancardier și infirmieră a fost anunțată după aproximativ o lună de zile. Cei doi angajați au bruscat și umilit un bătrân, în vârstă de 73 de ani, care ajunsese la urgențe.

Bărbatul a fost trântit în pat și umilit

Deși bărbatul acuza o stare de rău și nu se mai putea ține pe picioare, angajații spitalului l-au tratat inuman. În imagini se poate observa cum bătrânul este bruscat, iar în momentul în care infirmiera și brancardierul încearcă să îl mute în alt pat, se enervează văzând că omul bolnav nu cooperează.

ADVERTISEMENT

Slăbit, bărbatul de 73 de ani cade în genunchi și se prinde cu mâinile de un alt pat, încercând din răsputeri să se ridice. Imaginea bătrânului neajutorat nu îi impresionează pe cei doi angajați.

Ba chiar, continuă să reacționeze violent și să îl trântească într-un pat. Nici limbajul neadecvat nu a lipsit din această scenă revoltătoare. „Ei, băga-mi-aş picioarele! Sunteţi…!”, spune la un moment dat brancardierul.

ADVERTISEMENT

Incidentul a stârnit un val de critici, în mediul online, la adresa angajaților spitalelor din România, nefiind singurul caz de acest fel. Abuzurile asupra pacienților sunt des întâlnite, deși ar trebui să beneficieze de tratament, dar și de un comportament adecvat în unitățile sanitare.

 

ADVERTISEMENT
Tags: