News

Infractorii români care au speriat Franța. Au furat aparatură stomatologică de peste 4,5 milioane de euro, cum acționau

Infractorii români care au speriat Franța. În decurs de doi ani, aceștia au furat aparatură stomatologică de peste 4,5 milioane de euro. Cum acționau.
28.02.2024 | 15:00
Infractorii romani care au speriat Franta Au furat aparatura stomatologica de peste 45 milioane de euro cum actionau
Infractorii români care au speriat Franța. Conaționalii noștri au furat aparatură stomatologică de peste 4,5 milioane de euro. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Infractorii români care, în decurs de doi ani, au speriat autoritățile din Franța. Conaționalii noștri au furat aparatură stomatologică de peste 4,5 milioane de euro. Cum acționau aceștia.

Infractorii români care au speriat Franța. Conaționalii noștri au furat aparatură stomatologică de peste 4,5 milioane de euro

În perioada 2022 – 2023, o grupare alcătuită din mai mulți români a dat mai multe lovituri în Franța. Hoții au furat aparatură medicală în valoare de câteva milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În această săptămână, procurorii DIICOT şi poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale au efectuat peste 20 de percheziţii domiciliare. Au fost vizate persoane fizice şi juridice din județele Tulcea, Maramureș, Iași, Suceava şi Brașov.

Oameni legii sunt pe urma unor infractori români care au furat din Franţa aparatură medicală stomatologică în valoare de 4,5 milioane euro. Autoritățile din România spun că acțiunea din prezent a avut loc în cadrul unei anchete efectuată de Secţiunea de cercetări din Nancy a Jandarmeriei Naţionale Franceze.

ADVERTISEMENT

Acțiunea vizează fapte de furt în grup infracţional organizat, tăinuire de bunuri provenind din furt în grup infracţional organizat, participare la o asociaţie de răufăcători în vederea săvârşirii unei infracţiuni”, anunță Poliția Română.

Francezii au pus în aplicare 15 ordine europene de anchetă. Din cercetări a rezultat faptul că membrii grupului (alcătuit din cetățeni români), în perioada aprilie 2022 – noiembrie 2023, au săvârșit 19 infracțiuni de furt, pe întreg teritoriul Franței.

ADVERTISEMENT

Suspecții au reușit să fure peste 3.000 de bunuri. Țintele românilor erau societăți care fabrică sau comercializează aparatură medicală stomatologică de înalte standarde de calitate.

Ce au găsit polițiștii la percheziții

În urma verificărilor, au fost depistate opt persoane față de care autoritățile franceze au emis mandate de arestare europene. Cei opt membri ai grupului au fost reținuți.

ADVERTISEMENT

În locațiile percheziționate, oamenii legii au depistat aparate şi instrumente medicale stomatologice. Ele ar face parte din seria echipamentelor sustrase de pe teritoriul Franței.

Vorbim în principal de aparatură stomatologică şi accesorii pentru aceasta: scanere intraorale, implantoare, sisteme de magnificaţie și seringi electronice. A mai fost ridicată suma de 16.500 euro, mai multe telefoane mobile, înscrisuri, 106 cartuşe cu glonţ de 9 mm, precum şi alte mijloace de probă. De la casele suspecților au fost ridicate și o replică a unei arme, un pistol neletal și o armă lungă letală. Toate erau deținute ilegal.

Activităţile de cooperare internaţională au fost realizate cu suportul EUROJUST şi EUROPOL, la acţiune participând şi anchetatori francezi şi ofiţeri de legătură ai Jandarmeriei Naţionale Franceze din cadrul Ambasadei Franţei la Bucureşti”, conform IGPR.

ADVERTISEMENT