News

Percheziții de amploare la Casa de Pensii Buzău. Cadrele medicale care lucrează în instituție sunt suspectate de corupție

Suspiciuni de corupție la Casa de Pensii din Buzău. Medicii și asistenții, angajați ai instituției, ar fi primit mită găini.
30.01.2024 | 14:43
Perchezitii de amploare la Casa de Pensii Buzau Cadrele medicale care lucreaza in institutie sunt suspectate de coruptie
Cabinetele cadrelor medicale care lucrează la Casa de Pensii Buzău au fost călcate de polițiști. Acestea sunt suspectate de corupție. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie şi procurorii au trecut pragul sediului Policlinicii 23 August din Buzău: Acolo activează cabinetele de expertiză medicală din cadrul Casei de Pensii Buzău. Angajații sunt suspectați de corupţie.

Cadrele medicale ale Casei de Pensii Buzău luate pe sus de anchetatori

Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău precizează că anchetatorii au făcut percheziții și la domiciliile cadrelor medicale ale Casei de Pensii, iar mai multe persoane au fost duse la audieri.

ADVERTISEMENT

„La data de 30 ianuarie, procurorul specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (Serviciul Anchete, Serviciul Judeţean Anticorupţie Buzău, Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi), au desfăşurat acte de urmărire penală şi activităţi procedurale specifice privind punerea în executare a unor mandate de percheziţie domiciliară la sediul Policlinicii 23 August din Mun. Buzău”, a precizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Casele și mașinile angajaților Casei de Pensii Buzău percheziționate

Oamenii legii au percheziționat inclusiv mașinile medicilor și asistentelor în căutarea de probe care să demonstreze acuzațiile de fapte de corupție.

ADVERTISEMENT

„Unitate în incinta căruia funcţionează cabinetele de expertiză medicală a muncii din cadrul Casei Judeţene de Pensii, precum şi la domiciliile unor cadre medicale şi asupra autovehiculelor utilizate de către acestea, în vederea probării activității infracţionale ce se circumscrie în sfera infracţiunilor de corupţie săvârşite de către medici specialişti de expertiză medicală a capacităţii de muncă, precum şi de către asistente medicale ce deservesc cabinetele de expertiză”, a specificat Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

În urma perchezițiilor, ofițerii DGA au ridicat mai multe documente și bunuri materiale și s-au emis mandate de aducere pentru persoanele implicate în activităților de corupție, potrivit procurorilor.

ADVERTISEMENT

Medicii și asistenții ar fi primit mită găini

Potrivit G4Media.ro, angajații comisiile de expertiză medicală zi Casei de Pensii ar fi primit drept mită bani, găini de curte și carne de vițel. În schimbul acestora medicii și asistentele ar fi trebuit să dea avize pentru obținerea pensiei de invaliditate.

Casa de Pensii Buzău a transmis că pentru moment nu poate oferi un punct de vedere pe motiv că ancheta este încă în desfășurare, scrie tvrinfo.ro.

ADVERTISEMENT

Recent, alți medici au fost săltați de poliție pentru că ar fi eliberat în fals fișe medicale pentru permisele de conducere. Procurorii și polițiștii au descins la clinică medicală din Ilfov şi una din judeţul Călăraşi.

ADVERTISEMENT