News

Traficanți de cocaină şi ecstasy, ridicați de DIICOT. Zeci de percheziții în Arad și Timiș

Mai mulți traficanți de cocaină şi ecstasy, din județele Arad și Timiș, au fost ridicați de DIICOT. 89 de persoane sunt audiate.
15.01.2024 | 10:20
Traficanti de cocaina si ecstasy ridicati de DIICOT Zeci de perchezitii in Arad si Timis
Traficanți de cocaină şi ecstasy, ridicați de DIICOT. colaj Fanatik/ Foto captură Poliția Română/ Hepta
ADVERTISEMENT

Traficanți de cocaină şi ecstasy, ridicați de DIICOT, în urma unor percheziții de amploare desfășurate în Arad și Timiș. Acțiunile au loc luni dimineață, 15 ianuarie, fiind vizate zeci de persoane în acest caz.

Traficanți de cocaină şi ecstasy, în vizorul DIICOT

Cercetările se desfășoară într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. 89 de oameni vor fi duși la audieri, potrivit oamenilor legii. În total, au loc 56 de percheziții domiciliare în județele Arad și Timiș.

ADVERTISEMENT

”La data de 15 ianuarie 2024, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, efectuează 56 de percheziţii domiciliare, în judeţele Arad şi Timiş.

(…) Într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept, toate în formă continuată”, transmite IGPR.

ADVERTISEMENT

Potrivit cercetărilor, faptele au avut loc de la începutul anului trecut până în prezent, în perioada ianuarie 2023 – ianuarie 2024. Mai exact, 45 de persoane sunt bănuite că au deținut și vândut droguri de risc și mare risc.

Drogurile erau vândute consumatorilor din Arad și Timiș

Printre substanțele comercializate se numără cocaină, ecstasy, 3-CMC, canabis, dar și alte droguri cu efect psihoactiv. Traficanții le vindeau consumatorilor din localități aflate în vestul țării, în județele Arad și Timiș.

ADVERTISEMENT

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, informează autoritățile.

O acțiune similară a avut loc, săptămâna trecută, în județul Dâmbovița. Un tânăr cercetat pentru trafic de droguri de mare risc a fost prins în flagrant delict. Respectivul vindea 20 de grame de droguri de 4-CMC, cunoscut sub numele de cristal.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au stabilit că bărbatul din Dâmbovița comercializa, frecvent, droguri în județele Arge și Dâmbovița. În urma faptelor sale, acesta a fost reținut, iar ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT