Life

Trucul ieftin care te scapă de mătreață. Produsul pe care bunicile noastre îl foloseau cu succes

Metoda simplă prin care poți scăpa definitiv de mătreața. O foloseau și bunicile noastre și este mai eficientă decât șampoanele scumpe.
01.07.2023 | 00:41
Trucul ieftin care te scapa de matreata Produsul pe care bunicile noastre il foloseau cu succes
Trucul ieftin care elimină mătreața. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Multe persoane în zilele noastre se confruntă cu mătreața. Chiar dacă pe piață apar tot felul de produse care promit să o înlăture, de multe ori reapare. Există o metodă mult mai ieftină, folosite din bătrâni, care te va ajuta să scapi de această problemă.

Trucul bunicii care elimină mătreața

De multe ori, atunci când apare mătreața, oamenii sunt tentați să cumpere cele mai scumpe produse, în încercarea de a scăpa de ea. Dar cei care au copilărit la țară știu că bunicile avea cel mai frumos păr, strălucitor, folosind numai săpun de casă ori oțet de mere.

ADVERTISEMENT

Acest banal produs înlocuiește cu brio șamponul și te scapă definitiv de mătreață. Este un agent antifungic natural care oprește microbul Malassezia- responsabil pentru apariția mătreței- și curăță în profunzime scalpul. În plus, părul rămâne mai moale, mai mătăsos și mai strălucitor.

Pentru a elimina mătreața, poți folosi oțetul de mere în mai multe combinații. O metodă simplă este următoarea: amestecă două linguri de oțet, cu două de apă și, opțional, 5-6 picături de arbore de ceai. Aplică pe scalp, masează 10-15 minute și lasă-l tot atât să acționeze. La final, spală-l cu un  șampon fără chimicale.

ADVERTISEMENT

Oțetul de mere poate fi combinat și cu ulei de măsline, cunoscut ca aurul lichid, deoarece are efecte antiinflamatorii și antioxidante asupra părului și al scalpului. Amestecă câte o lingură din fiecare, aplică-l pe scalp în mod uniform. Masează 5-6 minute. Lasă-l sa acționeze jumătate de oră și clătește-l cu un șampon blând. Poți repeta o dată pe săptămână.

Alte combinații în care poți folosi oțetul de mere

Mai poți combina oțet de mere cu iaurt, pentru a hrăni părul și a-i reda strălucirea. Amestecă o lingură de oțet, două de iaurt și aplică pe toată suprafața scalpului, lăsând să acționeze 30 de minute. La final, spală-l cu șampon fără sulfați.

ADVERTISEMENT

S-a dovedit că albușul de ou ajută la creșterea părului și vindecă dermatita. Astfel, un albuș cu o jumătate de linguriță de oțet de cidru de mere. Trebuie să-l lași să acționeze timp de 40 de minute și să-l clătești cu un șampon blând. Fă asta o dată pe săptămână, iar mătreața va dispărea.

De asemenea, este eficient să amesteci jumătate de linguriță de oțet de mere cu 1-2 linguri de ulei de cocos. Se aplică pe scalp, iar timpul de acționare este de 30-40 de minute. La final, se spală tot cu un produs fără sulfați.

ADVERTISEMENT

De menționat este, însă, că și oțetul de mere trebuie să fie folosit cu grijă. Nu se pune niciodată pe piele fără să fie diluat, deoarece poate provoca arsuri și iritații, iar atunci când este folosit incorect există riscul să apară leziuni, scrie adevărul.ro. 

ADVERTISEMENT
Tags: