Life

Ingredientul secret care face carnea foarte fragedă. Bucătarii din restaurante îl folosesc mereu

Ingredientul minune cu ajutorul căruia obții carnea foarte fragedă. Este secretul bucătarilor din restaurante. Tu îl știai?
15.04.2023 | 13:18
Ingredientul secret care face carnea foarte frageda Bucatarii din restaurante il folosesc mereu
Cum să prepari o carne fragedă. Sursa foto: Rețete practice
ADVERTISEMENT

Carnea este un aliment adorat de mulți români. Preparată simplă sau inclusă într-un meniu este printre favorite oricum. Asta mai ales atunci când este gătită ca la carte, fragedă și suculentă. Nu toate gospodinele reușesc să o facă astfel.

Cum să prepari carnea fragedă și suculentă. Ingredientul secret al bucătarilor din restaurante

Carnea care ni se servește în restaurante pare că are mereu un altfel de gust și o altfel de textură. Este mai fragedă și mai zemoasă, în același timp. Acest lucru s-ar datora unui secret cunoscut și aplicat de către bucătari. Ei folosesc un ingredient ce se poate cumpăra din orice magazin.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre lapte. Acesta contribuie la aspectul mai bun al cărnii, indiferent de tipul ei. Maeștrii în arta culinară, înainte de a prepara carnea în mod obișnuit, tind să o lase la ”înmuiat”, în lapte. Pentru a se asigura că va fi așa cum își doresc, ei respectă și un anumit timp.

Un interval de două ore este suficient pentru carne să fie lăsată în lapte. În acest caz ne referim la cea de pui. Dacă avem în plan să gătim carnea specifică sezonului, de miel, de oaie sau de berbec sau carne de vită și porc, clar este nevoie de un timp mai mare.

ADVERTISEMENT

Carnea de vită, porc, miel, oaie sau berbec se lasă în lapte 10 ore înainte de a fi pusă la prăjit în tigaie sau la cuptor pentru a fi mai sănătoasă. Unii bucătari, după cele zece ore, iau carnea și o lasă la marinat, în frigider, pentru două sau trei ore.

Rețetă de vită fragedă la tigaie

Acum, odată dezvăluit secretul bucătărilor din restaurante pentru o carne cât mai fragedă și suculentă, iată și o rețetă prin care îi poți surprinde pe cei dragi, ”Vită fragedă la tigaie”. Cu toții își vor mai dori o porție. Nu ai nevoie de mult timp pentru a o prepara.

ADVERTISEMENT

Potrivit retetepractice.ro, este gate în zece minute. Ca să surprinzi pe cei apropiați, asigură-te că ai prin bucătărie sau poți achiziționa de la un magazin următoarele ingrediente: sare, piper, cimbru verde, doi căței de usturoi, două linguri de unt și patru bucăți de vită: antricot, file sau vrăbioară.

Primul pas este să ungi bucățile de carne cu ulei, după care să le presari cu sare și piper. Ulterior, încinge o tigaie cât mai groasă, iar în interior toarnă 1 sau 2 linguri de ulei de măsline. Următorul pas este să așezi bucățile de carne, una câte una.

ADVERTISEMENT

Atenție, ca uleiul să nu sară, poți presăra peste el puțină sare. Dintr-un minut în altul, ai grijă să întorci carnea, pe o parte și pe cealaltă. Astfel, se va obține o gătire uniformă. Odată trecute 5, 6 minute, unge-o cu puțin unt și cu bucățile de ustorui tăiate pe jumătate.

Vei întoarce friptura până ce va ieși așa cum îți dorești. Spre final, poți adăuga și cimbrul proaspăt, o poți scoate din tigaie și așeza frumos într-o farfurie. Ca să se mai răcească, las-o pentru 2-3 minute să iasă aburii din ea. Sosul din tigaie se mixează cu o lingură de ulei de măsline extravirgin și apoi se toarnă peste friptură. Poftă bună!

ADVERTISEMENT