Life

Rețeta cu care Cătălin Scărlătescu a câștigat proba de la Chefi la cuțite. Cum se fac vinetele umplute cu carne

Preparatul care i-a adus succes lui Cătălin Scărlătescu în emisiunea Chefi la cuțite. Cum se gătesc vinetele umplute cu carne.
09.11.2022 | 13:45
Reteta cu care Catalin Scarlatescu a castigat proba de la Chefi la cutite Cum se fac vinetele umplute cu carne
Preparatul care i-a adus succes lui Cătălin Scărlătescu la Chefi la cuțite. Cum se gătesc vinetele cu carne. Sursa foto: Instagram / Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Rețeta cu care juratul de la Antena 1 a câștigat proba din ultima ediție a show-ului culinar. Cum se fac vinetele umplute cu carne și de ce preparatul culinar a fost contestat de Sorin Bontea și Florin Dumitrescu.

Preparatul care i-a adus succes lui Cătălin Scărlătescu la Chefi la cuțite. Cum se gătesc vinetele cu carne

Cătălin Scărlătescu a câștigat proba de la Chefi la cuțite cu un preparat de origine siciliană. Vedeta de la Antena 1 a obținut 7 farfurii, lucru care i-a deranjat pe ceilalți doi jurați care au fost de părere că echipa aurie nu a respectat proba.

ADVERTISEMENT

Vinetele umplute cu carne au fost un fel de mâncare apreciat de cei care au degustat, însă bucătarii adverși au declarat că nu este vorba de un preparat italian, ci mai degrabă de origine turcească.

Ingrediente pentru vinete umplute cu carne:

  • 300 grame de carne de vițel tocat
  • 40 grame de năsturel
  • 20 grame de provolone picant ras
  • 4 vinete de dimensiuni potrivite
  • 3 cepe mari
  • 1 chilli (ardei iute)
  • 1 ou
  • sare, după gust
  • ulei de măsline extravirgin.
ADVERTISEMENT

Mod de preparare vinete umplute cu carne. Cum le-a gătit Cătălin Scărlătescu

  1. Vinetele se curăță și se taie astfel încât să se obțină un capac
  2. Se scoate pulpa din interior și se lasă un strat de un cm atașat de coajă
  3. Pentru umplutură pulpa se taie în bucăți mici și se adaugă într-o tigaie antiaderentă cu puțin ulei de măsline
  4. Se adaugă în tigaie un polonic de apă și un praf de sare
  5. Pulpa fiartă se pasează la final cu o furculiță
  6. Carnea de vițel se amestecă cu ou, ceapa tocată mărunt și 10 grame provolone picant ras
  7. Se adaugă creson și se amestecă totul foarte bine
  8. Se condimentează cu sare și ardei iute tocat mărunt. Se amestecă până devine o compoziție omogenă
  9. Vinetele se umplu cu amestecul pregătit mai sus și se adaugă deasupra provolonele rămas
  10. Se stropesc vinetele cu ulei de măsline extravirgin și se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt
  11. Se lasă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 30-40 de minute
  12. Vinetele se servesc imediat ce sunt scoase de la cuptor. Poftă bună!