News

Insula complet izolată de lumea modernă unde un trib vechi de 2.000 de ani va ucide orice străin care se apropie

În 2022, în lume există o insulă complet izolată de civilizația modernă. Tribul care locuiește pe tărâmul ei, vechi de două milenii, ucide orice străin care se apropie de această așezare.
24.07.2022 | 13:29
Insula complet izolata de lumea moderna unde un trib vechi de 2000 de ani va ucide orice strain care se apropie
Insula Santinelei de Nord, locul izolat de lumea modernă unde trăiește un trib vechi de 2.000 de ani. Sursa foto: cntraveler.in / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Deși e greu de crezut, în 2022, pe planeta noastră încă există o insulă neatinsă de societatea modernă.

Insula Santinelei de Nord, locul izolat de lumea modernă unde trăiește un trib vechi de 2.000 de ani

Vorbim de Insula Santinelei de Nord, situată în Golful Bengal. În mare parte împădurită, aceasta este aflată departe de Arhipelagul Andaman, fiind înconjurată de recifuri de corali.

ADVERTISEMENT

Ceea ce atrage atenția la această locație este populația de aici. Un grup indigeni, cu o vechime de peste 2.000 de ani, locuiește pe Insula Santinelei de Nord.

Populația acestora este estimată la 100 de persoane. Locuitorii insulei se remarcă prin faptul că refuză orice contact cu alți cetățeni. Specialiștii spun că aceștia sunt printre ultimii oameni care au rămas neinfluențați de civilizația modernă.

ADVERTISEMENT

Tribul de pe insulă, numit ”Santinelese”, este protejat de Survival International, o organizație care militează pentru păstrarea tradițiilor civilizațiilor tribale.

Indigenii de pe Insula Santinelei de Nord ucid orice străin care se apropie. Sfârșit tragic pentru doi pescari

Cei de la Survival International avertizează că orice tentativă de a păși pe această insulă este echivalentă cu ”o moarte sigură”. De asemenea, dată fiind izolarea de mii de ani, există riscul ca membrii tribului să fie contaminați cu fel și fel de viruși.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii afirmă că tribul trăiește în epoca de piatră. Oricine se apropie de zonă este considerat un inamic periculos.

Derulând puțin timpul, trebuie spus că primele incidente din zonă s-au consemnat în anul 1976. Atunci, un vas cu peste 100 de pasageri a ancorat în apropierea insulei.

ADVERTISEMENT

Aborigenii de aici au încercat să îi omoare cu săgeți și să îi atragă pe plajă. Din fericire, au fost salvați la timp de un avion britanic și nu au fost înregistrați morți.

Peste doar 5 ani, în 1981, un alt vapor a eșuat în Golful Bengal cu 28 de persoane la bord. Cei aflați în ambarcațiune au spus că un grup de oameni a ieșit din jungla insulei, purtând arcuri, săgeți și sulițe.

Cele 28 de persoane au avut șansă atunci. Vânturile puternice au ținut la distanță bărcile și săgețile tribului care se pregătea de atac.

În 2006, locuitorii tribului au atacat o barcă cu doi pescari. Bărbații au fost uciși pe loc.

Cel mai recent atac mortal al indigenilor a avut loc în 2018. John Allen Chau, un misionar american în vârstă de 26 de ani, a fost ucis atunci.

ADVERTISEMENT