Life

Insula considerată bijuteria ascunsă a Europei. Are plaje liniștite, peisaje neatinse și un produs unic

O insulă e considerată bijuteria ascunsă a Europei. Puțină lume a auzit de ea, deși plajele de aici sunt liniștite, iar peisajele spectaculoase.
02.04.2024 | 20:39
Insula considerata bijuteria ascunsa a Europei Are plaje linistite peisaje neatinse si un produs unic
Insula considerată bijuteria ascunsă a Europei. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Insula considerată bijuteria ascunsă a Europei este un loc cu adevărat deosebit. Aici găsești peisaje de poveste, plaje liniștite, dar și o istorie îndelungată. Unde se află și ce are așa special?

Insula considerată bijuteria ascunsă a Europei

Insula considerată bijuteria ascunsă a Europei este Korčula. Insula se află la o distanță de 276 de kilometri pătrați în Marea Adriatică, nu departe de Dubrovnik, Split și Hvar.

ADVERTISEMENT

De altfel, insula are și un produs unic. Este vorba despre propriul tip de vin alb care nu poate fi exportat de pe insulă. Iar cei care au ajuns aici și l-au savurat cu siguranță știu despre ce este vorba. Ce găsești în acest loc și de ce este supranumit bijuteria ascunsă a Europei?

Povestea insulei începe cu vechii greci. Aceștia au numit-o Korkyra Melaina sau “Corfu Negru” din cauza pădurilor dense de stejar și pin de pe ea. Orașul principal care împarte numele insulei găzduiește 5.000 de oameni care se bucură de structurile sale medievale fortificate.

ADVERTISEMENT

Orașul a fost inclus în patrimoniul UNESCO

Natura bine conservată a clădirilor coapte de soare și modul în care acestea sunt dispuse pentru a opri vântul care îi lovește constant pe locuitori, permițând în același timp aerului rece să circule, au făcut ca orașul să fie inclus pe lista UNESCO.

Printre siturile istorice ale orașului se numără Catedrala romanico-gotică centrală Sfântul Marcu, unde lucrările de construcție au început la începutul anilor 1300, dar și o mănăstire deosebită din secolul al XV-lea. Aceasta are de altfel și o clopotniță gotică venețiană.

ADVERTISEMENT

Dincolo de zidurile orașelor și străzile pitorești, bijuteria ascunsă a Europei este și plină de verdeață. Aceasta are rânduri de plantații de măslini și podgorii. Multe dintre acestea din urmă sunt implicate în producția de Grk, un vin alb care se produce doar pe Korčula și nu se exportă din cauza producției sale limitate.

Tot pe această insulă de vis din Europa se găsesc și o mulțime de plaje. Lumbarda este un mic sat de pescari care se află la 15 minute de orașul vechi și ascunde singurele plaje cu nisip de pe insulă, arată Mirror.

ADVERTISEMENT

În acest loc nu doar că te bucuri de o vacanță liniștită și de o plajă generoasă. Ai șansa de asemenea să faci drumeții și totodată, poți face și numeroase activități fizice. Drept urmare, merită să ajungi aici măcar o dată în viață.

ADVERTISEMENT