News

Insula din Europa unde există mai mulți turiști decât localnici. Taxa pentru vizitatori s-a dublat

Insula din Europa care a devenit supraaglomerată. Există mai mulți turiști decât localnici, iar autoritățile nu mai fac față.
28.04.2024 | 16:44
Insula din Europa unde exista mai multi turisti decat localnici Taxa pentru vizitatori sa dublat
Insula din Europa unde există mai mulți turiști decât localnici. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Insula din Europa unde există mai mulți turiști decât localnici, motiv pentru care autoritățile au decis să mărească taxa de intrare pentru vizitatori. Rezidenții sunt nemulțumiți din cauza fluxului mare de turiști.

Insula din Europa care a devenit supraaglomerată. Sunt mai mulți turiști decât localnici

Este vorba despre insula Capri, una dintre frumusețile naturii din Italia, localizată la intrarea în Golful Napoli. Aproximativ 16.000 de turiști vin în fiecare zi aici, depășind numărul locuitorilor, care a ajuns la 12.900.

ADVERTISEMENT

Conform autorităților locale, citate de Reuters, mulți dintre vizitatori aleg să stea și peste noapte, ba chiar să petreacă un sejur de câteva zile. Această situație îi nemulțumește pe cetățenii insulei.

Președintele asociației consumatorilor locali susține că autoritățile nu mai pot face față valului de turiști. Din această cauză, cei care ar vrea să se stabilească aici și să formeze familii întâmpină greutăți din cauza costurilor ridicate ale locuințelor și chiriilor.

ADVERTISEMENT

„Capri a devenit un dormitor pentru turişti. Sunt mai mulţi oameni care ajung pe insulă decât putem face faţă. Familiile nu pot să prindă rădăcini aici pentru că nu îşi permit să stea”, a transmis Teodorico Boniello, preşedintele asociaţiei consumatorilor locali, potrivit sursei citate.

Problema supraaglomerării apare în special primăvara și vara. Astfel că primarul din Capri spune că ar trebui puse în practică anumite strategii. El își dorește ca turiștii să fie convinși să îi viziteze și în timpul iernii.

ADVERTISEMENT

Măsuri similare și în alte zone din Italia

Deși foarte mulți locuitori din Capri trăiesc din turism, rezidenții sunt de părere că frumusețea locului riscă să aibă de suferit din cauza aglomerației. Prin urmare, taxa pentru vizitatorii care iau feribotul din Napoli ori Sorrento s-a dublat.

În perioada aprilie – octombrie, turiștii plătesc până la 5 euro, față de 2,5 euro, cât era în mod normal. Nu este singurul oraș din Italia care a aplicat astfel de măsuri, pentru a reduce numărul mare de turiști.

ADVERTISEMENT

În Florența nu mai este permisă închirierea locuințelor în centrul istoric. De asemenea, turiștii care vor să viziteze Veneția în 2024 trebuie să știe că pot plăti o taxă de intrare în valoare de cinci euro. Deocamdată, taxa va fi plătită doar în anumite zile.

 

ADVERTISEMENT
Tags: